article
1.6061221
ZIERIKZEE - De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland is akkoord gegaan met een klein asielzoekerscentrum in Zierikzee. Vijf vragen over vluchtelingen aan burgemeester Gerard Rabelink
5 vragen (en antwoorden) over de huisvesting van vluchtelingen in Zierikzee
ZIERIKZEE - De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland is akkoord gegaan met een klein asielzoekerscentrum in Zierikzee. Vijf vragen over vluchtelingen aan burgemeester Gerard Rabelink
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/5-vragen-en-antwoorden-over-de-huisvesting-van-vluchtelingen-in-zierikzee-1.6061221
2016-05-30T09:11:26+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4885221.1430146993!image/image-4885221.JPG
Zierikzee,Vluchteling,Asielzoekers,Vluchtelingen,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / 5 vragen (en antwoorden) over de huisvesting van vluchtelingen in Zierikzee

5 vragen (en antwoorden) over de huisvesting van vluchtelingen in Zierikzee

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Burgemeester Gerard Rabelink.
   Fotograaf

  ZIERIKZEE - De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland is akkoord gegaan met een klein asielzoekerscentrum in Zierikzee. 

  Vijf vragen over vluchtelingen aan burgemeester Gerard Rabelink

  1. Hoeveel vluchtelingen komen er naar Zierikzee?

  Dat is nu nog niet bekend. De gemeenteraad heeft besloten dat er zoveel vluchtelingen worden opgevangen als past bij de beschikbare voorzieningen en de maatschappelijke en financiële draagkracht van onze gemeente.

  2. Het was toch de bedoeling 225 vluchtelingen te huisvesten?

  Dat was inderdaad eerst het voornemen. Het amendement dat donderdag is aangenomen gaat echter uit van een ander, nog nader te bepalen, aantal.

  3. Wat is er nu precies afgesproken in de raad?

  Het college van burgemeester en wethouders laat locatieonderzoek doen en komt 7 juli met een concreet voorstel waarvan de haalbaarheid is getoetst, zowel ruimtelijk, maatschappelijk en volgens de eisen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

  De raad neemt hierover op 21 juli een besluit. Bij het onderzoek naar het maatschappelijke draagvlak zullen direct belanghebbenden worden betrokken. Hoe dan ook; er wordt niets besloten zonder eerst de belanghebbenden te raadplegen.

  4. Zijn er al locaties bekend voor dat kleine azc?

  Nee, momenteel wordt onderzocht welke locaties mogelijk in aanmerking zouden kunnen komen. Zoals de raad al aangaf is dat wel in de omgeving van Zierikzee.

  5. De wijk Noorderpolder hield al een eigen draagvlakonderzoek. Was dat nodig? 

  Vanuit de gemeente is nooit gecommuniceerd dat de Noorderpolder in beeld was als locatie voor opvang. Na de raadscommissie van 12 mei is hier door anderen wel over gespeculeerd.

  Op dit moment zijn er geen concrete locaties. Zodra er wel een locatie in beeld is, zal het communicatietraject gestart worden en worden belanghebbenden geraadpleegd.