article
1.6125262
In Villefranche sur Saone heb ik maar eens een rustdag ingelast. Die heb ik wel verdiend, vind ik. Bovendien moet ik me geestelijk voorbereiden op mijn rit door de enorme stad Lyon, waar ik toch wel angst voor heb. En dag erop, via Vienne naar Chanas, zitten er nogal wat klimmetjes in mijn route. Benieuwd of mijn ‘paard’ dat trekt.
Mijn scootmobiel heet vanaf nu LouLou
In Villefranche sur Saone heb ik maar eens een rustdag ingelast. Die heb ik wel verdiend, vind ik. Bovendien moet ik me geestelijk voorbereiden op mijn rit door de enorme stad Lyon, waar ik toch wel angst voor heb. En dag erop, via Vienne naar Chanas, zitten er nogal wat klimmetjes in mijn route. Benieuwd of mijn ‘paard’ dat trekt.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-peter-de-lijser/mijn-scootmobiel-heet-vanaf-nu-loulou-1.6125262
2016-06-21T08:02:28+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6075799.1464947202!image/image-6075799.JPG
Frankrijk,Vervoer,Peter de Lijser,Mest,Wijn,Scootmobiel,hermes
Gastblog: Peter de Lijser
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Peter de Lijser / Mijn scootmobiel heet vanaf nu LouLou

Mijn scootmobiel heet vanaf nu LouLou

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Peter de Lijser.

  In Villefranche sur Saone heb ik maar eens een rustdag ingelast. Die heb ik wel verdiend, vind ik. Bovendien moet ik me geestelijk voorbereiden op mijn rit door de enorme stad Lyon, waar ik toch wel angst voor heb. En dag erop, via Vienne naar Chanas, zitten er nogal wat klimmetjes in mijn route. Benieuwd of mijn ‘paard’ dat trekt.

   

  Tijdens mijn verblijf in Villefranche sur Saone val ik van de ene verrassing in de andere. Mijn gastvrouw Laurence van het Newport Hotel vindt mijn actie zo bewonderenswaardig, dat ze me met veel egards aan zowat het hele dorp voorstelt. Ook de regionale krant L’Union wordt uitgenodigd: het levert een leuk artikel op. Met een foto, waarop ook Laurence met haar gezin en haar hondje LauLou - op mijn schoot - te vinden zijn. Foto en artikel zijn te vinden op mijn blog op de website van de PZC.

  Laurence vraagt of mijn voertuig, die ik liefkozend ‘mijn paard’ noem, al een naam heeft. Na mijn ‘non’ vraagt ze of het goed is dat mijn paard vanaf die dag ook LouLou heet. Dat doen we dus maar. Met de verrassingen is het daarmee niet klaar. Mijn gastheer Christophe weet dat ik voor mijn boek op zoek ben naar streekgerechten. Speciaal voor mij maakt hij ‘Oefs en Meurettes au Beaujolais’ klaar. Tijdens de bereiding legt hij me uitvoerig uit waarom het water waarin de eieren gepocheerd worden, steeds rond moet draaien. Laurence maakt foto’s en een paar korte filmpjes voor me. En tenslotte bedraagt de rekening voor mijn verblijf van twee nachten plus maaltijden plus flessen wijn... nul euro! Het is geen foutje, benadrukt Laurence. Het goede doel wordt er alleen maar beter van. Nou, dan sta je wel even perplex hoor.

  Het zorgt ervoor dat ik alleen maar meer uitkijk naar het laatste deel van mijn reis.

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps

  Scootmobieltour door Frankrijk

  De 78-jarige Peter de Lijser reist in zijn scootmobiel van 'Sinte Pier aan Zee' (Nieuwvliet) naar het Franse Saint-Pierre la Mer, aan de Middellandse Zee, een tocht van pakweg een maand. Onderweg doet De Lijser verslag van zijn tocht voor de krant en houdt voor de website van de PZC een blog bij op www.pzc.nl/scootmobieltour.

  De Lijser laat zich per kilometer sponsoren: 10 euro voor elke twee kilometer. Bijdragen kan via de rekening van 'Vrienden van Jodi Sintepier', rekeningnummer NL66RABO0131063715.