article
1.6105555
Ik ben over de helft! De kaap van de 700 kilometer is gerond, nog zo’n 600 kilometer te gaan. Ik rijd momenteel dagelijks tussen de beroemde Franse wijngaarden en geniet dus regelmatig van een goed glas. Dat is een welkome afwisseling, want de route zelf was de afgelopen dagen een beetje saai. Verveling ligt dan op de loer, maar juist dat is levensgevaarlijk.
Het diner bestaat uit chips en chocolade
Ik ben over de helft! De kaap van de 700 kilometer is gerond, nog zo’n 600 kilometer te gaan. Ik rijd momenteel dagelijks tussen de beroemde Franse wijngaarden en geniet dus regelmatig van een goed glas. Dat is een welkome afwisseling, want de route zelf was de afgelopen dagen een beetje saai. Verveling ligt dan op de loer, maar juist dat is levensgevaarlijk.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-peter-de-lijser/het-diner-bestaat-uit-chips-en-chocolade-1.6105555
2016-06-14T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6107912.1465914565!image/image-6107912.jpg
Peter de Lijser
Gastblog: Peter de Lijser
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Peter de Lijser / Het diner bestaat uit chips en chocolade

Het diner bestaat uit chips en chocolade

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Avondeten
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een slecht weggetje
   Fotograaf
  Ik ben over de helft! De kaap van de 700 kilometer is gerond, nog zo’n 600 kilometer te gaan. Ik rijd momenteel dagelijks tussen de beroemde Franse wijngaarden en geniet dus regelmatig van een goed glas. Dat is een welkome afwisseling, want de route zelf was de afgelopen dagen een beetje saai. Verveling ligt dan op de loer, maar juist dat is levensgevaarlijk. 

  De weg langs het Canal entre Champagne et Bourgogne zit vol gevaarlijke putten en loopt hier en daar onmogelijk dicht langs de waterrand. Voor je het weet, lig je in het kanaal. En goed voor ‘mijn paard’ is het ook niet, al die hobbels en kuilen. Het kanaal is 200 kilometer lang en ik heb me er 150 kilometer lang aan geërgerd. Aan de andere kant: op de grote wegen moet ik weer oppassen voor de achteropkomende vrachtauto’s. Het is altijd wel wat.

  Over de ontvangst in de Bed & Breakfasts schreef ik eerder al lovend. Het gaat ook wel eens anders. In Foulain bijvoorbeeld, waar ik in een oud en slecht onderhouden hotel terecht kwam. De buurvrouw moest de eigenaren bellen dat ik voor de deur stond. Het restaurant bleek dicht, waardoor mijn maaltijd uit armoe dan maar uit drie zakjes chips, wat chocolade en - om mijn teleurstelling wat te verzachten - een fles Côte du Rhône bestond.

  Ik moet eerlijk zeggen dat het me op culinair gebied hier in Frankrijk tot nu toe toch een beetje tegenvalt. We hebben het zo slecht nog niet met onze restaurants in Zeeland. Die zijn over het algemeen toch stukken beter dan de plaatselijke eetgelegenheden die ik tot nu toe ben tegengekomen. Op een paar uitzonderingen na dan. De eenvoudige ‘table d’hôte’, waarbij je samen met andere gasten en de gastheer en gastvrouw aan één tafel zit, hebben me tot op heden nog het beste gesmaakt.


  Scootmobieltour door Frankrijk

  De 78-jarige Peter de Lijser reist in zijn scootmobiel van 'Sinte Pier aan Zee' (Nieuwvliet) naar het Franse Saint-Pierre la Mer, aan de Middellandse Zee, een tocht van pakweg een maand. Onderweg doet De Lijser verslag van zijn tocht voor de krant en houdt voor de website van de PZC een blog bij op www.pzc.nl/scootmobieltour.

  De Lijser laat zich per kilometer sponsoren: 10 euro voor elke twee kilometer. Bijdragen kan via de rekening van 'Vrienden van Jodi Sintepier', rekeningnummer NL66RABO0131063715.