article
1.6218156
Deze perziken gevuld met makreelsalade zijn een souvenir aan mijn vakantie aan de Portugese Algarve. Ze zijn zo lekker voor bij een zomerse borrel of als voorgerecht. Naast heel veel inspiratie naam ik ook nog een hoop spullen mee naar huis. Het kopen-kopen-kopen monster wakkert aan. Vandaag vertel ik erover. Ik ben benieuwd of het herkenbaar is voor jou?!
Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade
Deze perziken gevuld met makreelsalade zijn een souvenir aan mijn vakantie aan de Portugese Algarve. Ze zijn zo lekker voor bij een zomerse borrel of als voorgerecht. Naast heel veel inspiratie naam ik ook nog een hoop spullen mee naar huis. Het kopen-kopen-kopen monster wakkert aan. Vandaag vertel ik erover. Ik ben benieuwd of het herkenbaar is voor jou?!
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/voor-bij-de-borrel-perziken-gevuld-met-makreelsalade-1.6218156
2016-07-25T08:34:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6218292.1469435675!image/image-6218292.jpg
makreelsalade,perziken,recept,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade

Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Perziken gevuld met makreelsalade
      Fotograaf
    Deze perziken gevuld met makreelsalade zijn een souvenir aan mijn vakantie aan de Portugese Algarve. Ze zijn zo lekker voor bij een zomerse borrel of als voorgerecht. Naast heel veel inspiratie naam ik ook nog een hoop spullen mee naar huis. Het kopen-kopen-kopen monster wakkert aan. Vandaag vertel ik erover. Ik ben benieuwd of het herkenbaar is voor jou?!

    Behangen met armbandjes met kraaltjes, schelpjes en vrolijke kleurtjes stap ik uit het vliegtuig. Aan mijn arm bungelt een vrolijke strandtas met vissen. Aan mijn voeten bohemian sandaaltjes waar ik ik de show mee steel. Denk ik dan. In mijn koffer servies. Portugese kopjes en schalen in de vorm van vissen. Op mijn hoofd een crème kleurige fedora hoed.

    Love olifanten
    Ziet er misschien chique uit. Hoop ik, maar het hoofddeksel is gemaakt van 100 % papier. Oh en dan vergeet ik nog de grote doeken met olifanten die we als strandlaken gebruikten. Je verwacht ze in Thailand maar ook in Portugal zijn ze dol op olifantprint. Net als ik. I love olifanten.

    Mijn vakantie aankopen in een notendop. Zodra ik voet aan wal zet in een vreemd land wakkert het kopen kopen kopen monster in mij aan. De kraampjes met jurkjes van kant en flodder broeken trekken mijn aandacht en mijn oog wordt getrokken naar alle standjes met bling bling. Ik geef toe, ik ben een verzamelaar en ekster in één. En weet je? Ik vind het heerlijk. Ik herinner me nog goed een vakantie in Thailand. Ik shopte er een heel nieuwe garderobe bij elkaar. Onder het mom van zo lekker goedkoop. Elke dag droeg ik iets van mijn nieuw verworven waar.

    Volwassener
    Eenmaal thuis belandde het in de kast om er nooit meer uit te komen. Inmiddels ben ik acht jaar ouder en zoveel volwassener. Ook weer iets wat ik vind. Ik denk iets beter na over wat ik mee naar huis neem. Koop niet meer alles wat op mijn pad verschijnt, met als resultaat dat ik thuis ook nog dolblij ben met alle souvenirs. Verstand komt met de jaren. Dat blijkt wel weer. De leukste souvenirs zijn eigenlijk niets materieels, maar de herinneringen, de ervaringen en avonturen.

    En natuurlijk al het lekkere eten bij die leuke tentjes. Gerechten die je proeft, fan van bent en thuis namaakt. Zo ook deze perziken gevuld met makreelsalade. Misschien vind je de combinatie in eerste instantie een beetje gek. Het zoute en zilte van de makreel combineert super met het zachte en zoete van de perzik. Bij een tof Portugees tapasbarretje verscholen in een charmant kronkelstraatje in Olhão bestelden we deze heerlijkheden.

    Dat smaakte naar meer dus ging ik er thuis mee aan de slag. Het staat zo op tafel en dat is ook wel eens fijn. Je eet de perziken met makreelsalade als hapje bij de borrel, maar ook als voorgerecht misstaan ze niet.

    Recept perziken gevuld met makreelsalade (voor vier personen)

    Dit zit erin:

    • 4 perziken, gehalveerd, pit verwijderd en geschikt
    • 1 blikje makreel op olijfolie
    • 2 à 3 eetlepels mayonaise
    • Peper
    • Zout
    • Optioneel: een beetje fijngehakte bieslook voor de garnering.

    Dit heb je nodig:

    • Kom
    • Lepel
    • Serveerschaal

    Zo maak je het:

    Pluis de makreel fijn en meng met de mayonaise.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Schep op elke perzik een schepje makreelsalade.
    Garneer met een beetje bieslook voor de kleur.

    TIP! Deze perziken zijn ook super als voorgerecht. ​

    ​Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL. Volg je me al? Facebook, Instagram, Twitter


    Little Spoon

    Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

    www.littlespoon.nl