article
1.6252078
Deze rozemarijnspiesjes doen het super goed op de barbecue. En door de rozemarijn hebben ze nog eens extra smaak. Vandaag vertel ik je hoe je de spiesjes maakt.
Rozemarijnspiesjes van de barbecue
Deze rozemarijnspiesjes doen het super goed op de barbecue. En door de rozemarijn hebben ze nog eens extra smaak. Vandaag vertel ik je hoe je de spiesjes maakt.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/rozemarijnspiesjes-van-de-barbecue-1.6252078
2016-08-09T11:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6252088.1470735618!image/image-6252088.jpg
Voeding,barbecue,Rozemarijnspiesjes,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Rozemarijnspiesjes van de barbecue

Rozemarijnspiesjes van de barbecue

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Rozemarijnspiesjes van de barbecue
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Rozemarijnspiesjes van de barbecue
      Fotograaf
    Deze rozemarijnspiesjes doen het super goed op de barbecue. En door de rozemarijn hebben ze nog eens extra smaak. Vandaag vertel ik je hoe je de spiesjes maakt.

    Tussen al het vlees en vis, eet ik ook toch ook wel heel graag groente van de barbecue. Als we de grill aansteken, maak ik vaak een salade, maar warme groentes ontbreken meestal niet. Ik moet wel bekennen dat ik hier niet heel creatief in ben. Courgette, aubergine, rode ui, dat dan in grote stukken met olijfolie, knoflook en peper en zout. Even bakken en eten maar. Het is lekker, maar soms mag het wel wat meer aangekleed.

    Ohmydish

    Ik deed weer mee met een foodblogswap. Ik kreeg de blog van Ohmydish toegewezen. Na wat rond neuzen tussen alle lekkere gerechten viel mijn oog op gegrilde groentespiesen. Het leek me een goede variant op mijn eeuwige gebakken courgette/aubergine/rode ui. Nu snap ik wel waar dat vandaan komt hoor. Alle groentes aan een spies rijgen is gewoon wat meer werk en daar moet je zin in hebben. Dat is bij mij niet altijd het geval. Als je eters krijgt, of je vindt het leuk om net wat meer moeite te doen, doe dan de groentes op een spies.

    En dat deed ik. Alleen gebruikte ik takjes rozemarijn in plaats van houten prikkers. Dat ziet er super uit en geeft ook nog eens extra smaak. Wat je eraan rijgt is helemaal aan jou. Ik koos voor champignons, rode ui en paprika.

    ROZEMARIJNSPIESJES VAN DE BARBECUE

    VOOR 8 SPIESJES

    Dit zit erin:

    • 8 takjes rozemarijn, het onderste deel van de naalden eraf geritst
    • 2 rode paprika’s, in vierkantjes
    • 2 rode uien, in vierkantjes
    • 16 champignons, in plakjes
    • Olijfolie
    • Peper
    • Zout

    Dit heb je nodig:

    • Barbecue of grillpan
    • Snijplank + mes

    Zo maak je het:

    1. Rijg alle stukken groente, om en om, aan de rozemarijntakken.
    2. Besprenkel de spiesen met olijfolie en verdeel er wat peper en zout over.
    3. Grill nu aan beide kanten op de barbecue of in de grillpan.
    TIP! Maak je de rozemarijnspiesjes en zoek je nog meer barbecue inspiratie? Kijk dan eens bij al mijn andere barbecuerecepten.

    Kijk ook op: www.littlespoon.nl


    Little Spoon

    Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

    www.littlespoon.nl