article
1.6824189
Wist je dat gestoomde oesters ook verrukkelijk zijn? Deze gestoomde variant met zwarte bonensaus neemt je mee naar China. De smaak van de saus is heel intens en combineert mooi met de zilte oesters. Garneer met fijngehakte bosuitjes, wat crispy gebakken uitjes en je hebt een smaakexplosie als voorgerecht of gewoon een fantastisch hapje bij de borrel. Hieronder vind je het recept.
Recept: Indiase wortelsoep met kokos
Wist je dat gestoomde oesters ook verrukkelijk zijn? Deze gestoomde variant met zwarte bonensaus neemt je mee naar China. De smaak van de saus is heel intens en combineert mooi met de zilte oesters. Garneer met fijngehakte bosuitjes, wat crispy gebakken uitjes en je hebt een smaakexplosie als voorgerecht of gewoon een fantastisch hapje bij de borrel. Hieronder vind je het recept.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/recept-indiase-wortelsoep-met-kokos-1.6824189
2017-01-11T09:48:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6824201.1484128053!image/image-6824201.jpg
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Recept: Indiase wortelsoep met kokos

Recept: Indiase wortelsoep met kokos

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Indiase wortelsoep
      Fotograaf
    Wist je dat gestoomde oesters ook verrukkelijk zijn? Deze gestoomde variant met zwarte bonensaus neemt je mee naar China. De smaak van de saus is heel intens en combineert mooi met de zilte oesters. Garneer met fijngehakte bosuitjes, wat crispy gebakken uitjes en je hebt een smaakexplosie als voorgerecht of gewoon een fantastisch hapje bij de borrel. Hieronder vind je het recept.

    Hoewel ik niet echt goede voornemens heb, mag het op dit moment best een onsje minder. Deze Indiase wortelsoep helpt me daar bij. Een super lekker recept, wat ook nog een gezond is. Als tussendoortje, lunch of als avondmaal.

    Knellende broeken
    Ze zeggen wel eens: ‘Je komt niet aan tussen kerst en oud en nieuw maar tussen oud en nieuw en kerst.’ In zekere zin klopt dat natuurlijk ook wel. Ware het niet dat kerst bij mij dit jaar in oktober startte. Als je dan ook nog eens besluit het fanatieke sporten te staken, voornamelijk te consumeren en amper te bewegen, weet je wel hoe laat het is.

    Tel daar een paar per reizen en een vakantie bij op en ik heb direct de oorzaak van mijn knellende broeken en opgeblazen gezicht.

    Bah. Stiekem baal ik van mezelf dat ik me zo heb laten gaan. Al best een hele lange tijd ben ik redelijk op gewicht en kan ik in principe een soort van eten wat ik wil zonder aan te komen. Ik ben verre van een fitgirl maar wel een girl die lekker in haar vel zit en dat is veel belangrijker dan de abs. Gelukkig weet ik ook wel dat als ik even mijn best doe, die extra kilo’s zo weer verdwenen zijn.

    Spaans benauwd
    Ik heb nooit goede voornemens want ik weet dat het beter werkt om gewoon iets aan te pakken op het moment dat jij daar klaar voor bent. En niet omdat het toevallig 1 januari is. Maar nu moet de knop echt om. Ik ga de challenge weer met mezelf aan. Gezonder eten. Mezelf niet per se van alles ontzeggen maar vooral meer bewegen.

    Het liefste zeg ik elke dag wandelen en elke week vier keer sporten, maar ik ken mezelf. Zodra ik dit zeg krijg ik het Spaans benauwd omdat het moet. Daarom bekijk het gewoon van dag tot dag en van week tot week. Vorige week lukte dit echt al goed en dook ik 4 keer the gym in om mezelf fanatiek in het zweet te werken.

    Kokosmelk
    Voor de komende tijd, reken maar op veel recepten die gezond zijn maar geen bakken sla hoor. Deze Indiase wortelsoep past goed in het plaatje van gezonder eten. Soep is eigenlijk ook zo lekker. Romig door de kokosmelk, kruidig door de specerijen en veel groentes. Een kommetje als lunch, even tussendoor of als avondmaal met een kikkererwtensalade ernaast.

    INDIASE WORTELSOEP MET KOKOS (VOOR 4 PERSONEN)

    Dit zit erin:
    1 ui, fijngehakt
    2 tenen knoflook, fijngehakt
    3 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
    1 rode peper, de zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
    5 flinke wortels, geschrapt en in kleine stukken
    3 theelepels komijnzaad
    1 liter groentebouillon
    400 ml kokosmelk
    1 bosje koriander, fijngehakt
    Peper
    Zout
    Naanbrood

    Dit heb je nodig:
    Snijplank + mes
    Soeppan
    Staafmixer

    Zo maak je het:
    Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, rode peper en het komijnzaad. Laat niet kleuren.
    Voeg na 2 minuten de wortels toe en bak 5 minuten mee.
    Schenk de bouillon en kokosmelk bij de wortel. Breng aan de kook. Na 15 tot 20 minuten zijn de wortels gaar en zacht.
    Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
    Schep de soep in een kom en garneer met koriander en eventueel wat stukjes rode peper.

    TIP! Deze Indiase wortelsoep combineert super goed met naanbrood en een yoghurtdipje. Meng hiervoor Griekse yoghurt met wat munt, koriander en limoensap.


    Little Spoon

    Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

    www.littlespoon.nl