article
1.6143188
Deze Portugese tonijnsalade met zwartoogboontjes neemt mij weer even mee naar één van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. Vandaag vertel ik je er alles over en krijg je van mij het recept voor deze heerlijke salade.
Portugese tonijnsalade met zwartoogboontjes
Deze Portugese tonijnsalade met zwartoogboontjes neemt mij weer even mee naar één van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. Vandaag vertel ik je er alles over en krijg je van mij het recept voor deze heerlijke salade.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/portugese-tonijnsalade-met-zwartoogboontjes-1.6143188
2016-06-27T07:29:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6143195.1467012422!image/image-6143195.jpg
Vlissingen,Salade,Zwartoogboontjes,Little Spoon,Tonijn
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Portugese tonijnsalade met zwartoogboontjes

Portugese tonijnsalade met zwartoogboontjes

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Deze Portugese tonijnsalade met zwartoogboontjes neemt mij weer even mee naar één van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. Vandaag vertel ik je er alles over en krijg je van mij het recept voor deze heerlijke salade.

  Een andere omgeving, een vreemd land en een klimaat wat je niet kent, het is verdomd goed voor je inspiratie. Ik denk serieus dat de ideeën nooit op raken. De recepten, gerechten en verhalen. Er is altijd wat nieuws te vertellen, te ontdekken, te koken en te proeven. Wat een heerlijk gevoel is dat. Geruststellend ook. Ik kan nog wat jaren vullen met Little Spoon. Als het aan mij ligt nog wel meer dan wat jaren. Direct een goed excuus om veel op teis te gaan. Alweer op vakantie? Nee hoor, dit is een werkvakantie. Om inspiratie op te doen. Ja alles voor mijn lieve lezers. Klinkt wat mij betreft als een behoorlijk geldige reden.

  Optimaal genieten

  Op een zonnige dinsdag in juni kwamen we aan bij Pensão Agricola, een boutique hotel in het oosten van de Algarve. Ik denk wel de mooiste en fijnste plek waar ik ooit geslapen heb. Alle plannen en ideeën die we hadden voor de omgeving schoven we opzij om optimaal te genieten van alles wat dit mooie hotel ons te bieden had.

  Zoals de lunch. Een heerlijke salade met tonijn, zwartoogboontjes, ei, mayonaise, tomaat, komkommer en sla. Een soort salade niçoise maar dan toch anders en lekkerder. Dat laatste lag misschien ook wel aan de setting, maar dat geeft niet. Een paar dagen later bestelde ik de salade nog eens. Vergelijkend waren onderzoek en natuurlijk ook nog eens de smaken proeven zodat ik het thuis na kon maken. Ik deed het en ik was blij met het eindresultaat.

  Eenvoudig recept

  Het is best een eenvoudig recept, wat ook nog eens zo klaar is. Het enige waar je even rekening mee moet houden, is met de zwartoogboontjes. Deze hebben wat week- en kooktijd. Geen tijd of zin? Vervang ze dan eventueel door kikkererwten. Ik klopte de mayonaise zelf. Gewoon omdat dit het meeste leek op de mayo uit Portugal. Hoeft natuurlijk ook niet. De Portugese tonijnsalade is voedzaam en gezond. Als je je een beetje inhoudt met de mayonaise natuurlijk. Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden. En waar ik ook wel nieuwsgierig naar ben, wel vakantiegerecht maak jij graag thuis?

  PORTUGESE TONIJNSALADE MET ZWARTOOGBOONTJES

  VOOR 2 – 4 PERSONEN

  Portugese tonijnsalade met zwartoogboontjes

  Dit zit erin:

  • 2 blikjes tonijn op olijfolie

  • 100 gram ongekookte zwartoogboontjes

  • 1 ui, gesnipperd

  • 10 tomaatjes, gehalveerd

  • ½ komkommer, in plakken

  • 2 korpjes little gem,

  • 4 eieren

  • 4 eetlepels mayonaise

  • Peper

  • Zout

  • Witte wijnazijn

  • Olijfolie

  Dit heb je nodig:

  • Pan

  • Schaaltje

  • Serveerschaal

  Zo maak je het:

  1. Zet een dag voor je de Portugese tonijnsalade maakt, de zwartoogboontjes in de week. Kook ze daarna zoals op de verpakking vermeld staat.

  2. Kook de eieren in 7 minuten gaar. Pel ze en snijd in plakken.

  3. Vervolgens meng je in een kom de tonijn met de gesnipperde ui, witte wijnazijn, peper, zout en eventueel nog een scheutje olijfolie.

  4. Verdeel de little gem, komkommer en tomaat over een serveerschaal. Schep daar de zwartoogboontjes en tonijn boven op.

  5. Garneer met de gekookte eieren en wat mayonaise.

   

  Kijk ook op: www.littlespoon.nl


  Little Spoon

  Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

  www.littlespoon.nl