article
1.6450599
Met de herfst om de hoek, eet ik het liefste weer zoveel mogelijk pompoen. Deze pompoentaartjes zijn mijn nieuwste ontdekking. Lekker met harissa, feta en tijm. Voor de lunch of als avondmaal. Ik deel het recept met je en vertel je direct over mijn liefde voor de seizoenswisselingen.
Pompoentaartjes met feta en harissa
Met de herfst om de hoek, eet ik het liefste weer zoveel mogelijk pompoen. Deze pompoentaartjes zijn mijn nieuwste ontdekking. Lekker met harissa, feta en tijm. Voor de lunch of als avondmaal. Ik deel het recept met je en vertel je direct over mijn liefde voor de seizoenswisselingen.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/pompoentaartjes-met-feta-en-harissa-1.6450599
2016-09-27T05:42:09+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6450613.1474954864!image/image-6450613.jpg
Voeding,Marokkaanse bastilla met kip,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Pompoentaartjes met feta en harissa

Pompoentaartjes met feta en harissa

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Pompentaartjes.
      Fotograaf
    Met de herfst om de hoek, eet ik het liefste weer zoveel mogelijk pompoen. Deze pompoentaartjes zijn mijn nieuwste ontdekking. Lekker met harissa, feta en tijm. Voor de lunch of als avondmaal. Ik deel het recept met je en vertel je direct over mijn liefde voor de seizoenswisselingen.

    Ik ben dol op het wisselen van de seizoenen. Niet per se het veranderen van het weer, want echt, ik haat kou en regen nog wel meer. Over windje tegen op de fiets maar niet te spreken. Afschuwelijk. Waar ik wel van houd in de herfst en winter zijn alle mooie seizoensproducten: pompoenen, stoofpeertjes, paddenstoelen, appels, peren, verschillende soorten kool, stoofpotten, wildschotels, kruidige specerijen en zware rode wijn die op hout gerijpt is. Ik vergeet ongetwijfeld nog een hoop. Binnenkort heb ik met vriendinnetje Loets een Little Spoon kookdag waarop we heel veel lekkere herfstgerechten maken. Wat precies, verklap ik nog niet. Dat zien jullie vanzelf wel voorbij komen.

    Ik spotte de pepernoten alweer in de winkel en ik heb er echt geen moeite mee om mijn tanden in een chocoladeletter te zetten. Een pure dan alsjeblieft. Of puur met praliné, dat is ook prima. Na Sinterklaas komt Kerst. Ik vind dat altijd zulke fijne dagen. En met kerst draai je kerstliedjes. Laat ik daar nou extreem dol op zijn. Ik beken, ik heb al een paar keer overwogen om op Spotify mijn kerstplaylist op te zoeken. Is dat heel gek? Het enige wat me tegen hield was de temperatuur buiten. Heel warm en zonnig zorgden ervoor dat ik het luisteren naar Frank Sinatra’s uitvoering van alle bekende kersliedjes uitstelde. Een paar dagen geleden liep ik huppelend en luid zingend door de tuin terwijl ik mijn beste uitvoering van ‘Let it snow’ vertoonde. Ik ben bang dat ik het niet lang meer kan uitstellen.

    Deze pompoentaartjes zijn voor mij een ultiem herfstgerecht. Wat was het lekker. Het ziet er leuk uit en is best makkelijk te maken. Het klinkt misschien een beetje gek en als je ze vies vindt laat je hier dan vooral niet door afschrikken. Deze pompoentaartjes deden me op de één of andere manier een beetje denken aan mijn ultieme guilty pleasure, namelijk kaasbroodjes. God, wat ben ik daar dol op. Niet elke dag, niet elke maand, maar zomaar af en toe. Dit was stiekem nog veel lekkerder. Om heel veel redenen. De smaken van de zoete pompoen, pittige harissa en zoute feta doen het heel goed samen. En weet je, het voelt gewoon net iets verantwoorder dan een kaasbroodje van de supermarkt. Ik zeg niet dat bladerdeeg gezond is. Als je het met mate eet, is het heus ook niet extreem ongezond. Verder is alles puur en eerlijk. Je eet deze pompoentaartjes als lunchgerecht, maar ook als avondmaal met een goede salade en een kommetje soep is dit heerlijk.

    Pompoentaartjes met feta en harissa
    Dit zit erin:

    • Het smalle deel van een flespompoen, geschild en in dunne plakjes
    • 100 gram feta, verkruimeld
    • 2 eetlepels harissa
    • 1 losgeklopt ei
    • 3 eetlepels crème fraîche
    • 8 plakjes bladerdeeg, gehalveerd
    • 4 takjes tijm, enkel de blaadjes
    • Peper
    • Zout
    • Olijfolie

    Dit heb je nodig:

    • Ovenschaal
    • Snijplank
    • Mes
    • Kom
    • Vork
    • Bakplaat met bakpapier

    Zo maak je het:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Leg de plakken pompoen in een ovenschaal en smeer met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
    3. Zet ongeveer 20 minuten in de oven, tot de pompen zacht is.
    4. Breng de temperatuur van de oven naar 190 graden.
    5. Meng de harissa, eieren en creme fraiche met elkaar. Voeg de driekwart van de feta toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
    6. Leg de gehalveerde plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Schep in het midden van de bladerdeeg wat van het harissa- en fetamengsel en verdeel er plakjes pompoen over. Garneer met de overgebleven feta en blaadjes tijm.
    7. Zet 15 tot 20 minuten in de oven, tot het bladerdeeg rijst en bruin wordt.
    TIP! Lekker met een goed gevulde groene salade.

    Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

    Volg je me al?
    Facebook, Instagram, Twitter

     


    Little Spoon

    Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

    www.littlespoon.nl