article
1.6652141
De pompoentaart van Ottolenghi heeft alle smaken in zich die ik lekker vind. Fris door de wortelrelish, die op de bodem ligt. Zoet dankzij de pompoen, romig door een mengsel en slagroom en Parmezaanse kaas en een tikkeltje zout van de geitenkaas. Ga jij hem ook maken? Lees snel verder voor het recept.
Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas
De pompoentaart van Ottolenghi heeft alle smaken in zich die ik lekker vind. Fris door de wortelrelish, die op de bodem ligt. Zoet dankzij de pompoen, romig door een mengsel en slagroom en Parmezaanse kaas en een tikkeltje zout van de geitenkaas. Ga jij hem ook maken? Lees snel verder voor het recept.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/pompoentaart-van-ottolenghi-met-wortel-en-geitenkaas-1.6652141
2016-11-17T08:14:10+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6652143.1479370422!image/image-6652143.jpg
Pompoentaart,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas

Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas
    De pompoentaart van Ottolenghi heeft alle smaken in zich die ik lekker vind. Fris door de wortelrelish, die op de bodem ligt. Zoet dankzij de pompoen, romig door een mengsel en slagroom en Parmezaanse kaas en een tikkeltje zout van de geitenkaas. Ga jij hem ook maken? Lees snel verder voor het recept.

    PUMPKIN LOVER

    De laatste tijd heeft pompoen een enorme aantrekkingskracht op me. Als ik eerlijk ben vind ik deze oranje groente lekkerder dan zoete aardappel. Daarom laat ik die ook wat vaker liggen. Als echtepumpkin lover maakte deze herfst al pompoensoep met salie en spekjes, pompoentaartjes met feta en harissa. En nu dus ook deze pompoentaart. Ik beken direct eerlijk, dit is niet mijn eigen recept. Bedacht ik dit soort heerlijke combinaties maar. Deze pompoentaart bedacht Ottolenghi. Wie weet kan ik bij hem in de leer. Mijn vriendin Loets maakte de taart en deelde dat op Instagram. Het zag er zo fantastisch uit, dat ik haar het recept vroeg. De smaak is nog lekkerder dan ik hoopte.

    Hartige pompoentaart met wortel en geitenkaas

    NOPI

    Alles komt zo mooi samen. Zoet, zuur, zout en fris. De pompoentaart is wel een beetje zoet, misschien iets meer dan je gewend bent voor een hartig gerecht.. Als je daar niet van houdt, is het een idee om de suiker in de wortelrelish te skippen. Voor mijn verjaardag kreeg ik het boek Nopi van Ottolenghi. Met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ik daar nog nooit uit gekookt heb. Zo stom eigenlijk. Mijn voornemen is om dat heel snel te gaan doen. De succes deel ik natuurlijk met jullie. Wat is jullie favoriete Ottolenghi recept? Ik ben benieuwd!

    POMPOENTAART VAN OTTOLENGHI MET WORTEL EN GEITENKAAS
    VOOR 4 PERSONEN

    Dit zit erin:

    • 6 plakjes hartige taartdeeg
    • 1/2 flespompoen, geschild en in blokjes
    • 1 theelepel mosterdzaad
    • 180 gram geraspte wortel
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • 50 milliliter sinaaasappelsap
    • 30 gram boter
    • 1 eidooier
    • 175 milliliter slagroom
    • Bosje bieslook, fijngehakt
    • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
    • 150 gram zachte geitenkaas
    • Olijfolie
    • Peper
    • Zout

    Dit heb je nodig:

    • Ovenschaal
    • Grote pan
    • Springvorm, ingevet en de bodemkant
    • Snijplank + mes

    Zo maak je het:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Doe de pompoenblokjes met wat olijfolie, peper en zout in een ovenschaal. Zet in de oven en laat in 15 minuten beetgaar worden. Haal eruit en laat afkoelen.
    3. Terwijl de pompoen in de oven staat verhit je een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg het mosterdzaad toe. Bak de zaadjes tot ze opspringen. Doe de geraspte wortel in de pan en laat circa 10 minuten smoren. Schep regelmatig om.
    4. Roer de suiker, witte wijnazijn en sinaasappelsap door de wortel. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de wortel zachtjes 20 tot 25 minuten pruttelen tot vrijwel alle vloeistof is ingekookt. Neem de pan van het vuur en laat de relish afkoelen.
    5. Klop in een grote kom de eidooier met de slagroom tot het goed gemengd is en de slagroom wat dikker wordt. Voeg de Parmezaanse kaas, de bieslook, wat zout en lekker veel vers gemalen zwarte peper toe. Roer goed.
    6. Bekleed de springvorm met het hartige taartdeeg. Prik met een vork, gaatjes in de bodem.
    7. Verdeel de wortelrelish over de deegbodem. Schep daarna de geroosterde pompoen erop en de zachte geitenkaas die je eroverheen verkruimeld. Als laatste gaat het roommengsel over de taart.
    8. Zet de springvorm in de oven en bak de taart in circa 35 minuten gaar.
    TIP! Deze pompoentaart van Ottolenghi smaakt de volgende dag ook nog super lekker.

    Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

    Volg je me al?
    Facebook, Instagram, Twitter


    Little Spoon

    Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

    www.littlespoon.nl