article
1.6212472
Begin de dag met een ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe cacao en honing. Het vult goed en is super lekker. Het idee deed ik op in één mijn favoriete tentjes. Er bleek een geheim ingrediënt in te zitten, wat ik zelf nooit zou kiezen. Heerlijk was het wel, dus ook in mijn variant vind je het terug. Benieuwd? Lees snel verder.
Ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing
Begin de dag met een ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe cacao en honing. Het vult goed en is super lekker. Het idee deed ik op in één mijn favoriete tentjes. Er bleek een geheim ingrediënt in te zitten, wat ik zelf nooit zou kiezen. Heerlijk was het wel, dus ook in mijn variant vind je het terug. Benieuwd? Lees snel verder.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/ontbijtsmoothie-met-blauwe-bessen-rauwe-chocolade-en-honing-1.6212472
2016-07-22T09:17:49+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6212494.1469173043!image/image-6212494.jpg
Aardappelsalade,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing

Ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Smoothie met blauwe bessen
   Fotograaf
  Begin de dag met een ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe cacao en honing. Het vult goed en is super lekker. Het idee deed ik op in één mijn favoriete tentjes. Er bleek een geheim ingrediënt in te zitten, wat ik zelf nooit zou kiezen. Heerlijk was het wel, dus ook in mijn variant vind je het terug. Benieuwd? Lees snel verder.

  Zin in een smoothie
  Een paar weken geleden logeerde ik in een super tof vintage VW busje op Campingpark Ons Buitenin Oostkapelle. Ik vertel daar heel snel meer over. Omdat Domburg naast de deur is en ik gewoon aan het werk was die dagen, besloot ik de Domburgsche Bier en Melksalon die dag te benoemen tot mijn werkplek.

  Ik had zin in een smoothie. Die variant van de dag was met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing. Ik bestelde hem om uit te proberen. Het klonk heerlijk. Ik was even bang dat er ook banaan in zou zitten. Dat is zo vaak. Voor mijn idee wordt banaan vaak als makkelijke opvulling gebruikt. De smoothie kwam op tafel en vanaf slok één was ik fan. Ik dronk het glas in een teug leeg. Op! Wauw, dit was zo lekker. ‘Dat moet ik namaken,’ dacht ik.

  'Geheim' ingrediënt
  Ik vroeg eigenaresse Mirjam wat er precies in zat. Geen banaan, maar wel yoghurt. Uhm ja, had ik kunnen proeven. Als je me al langer volgt weet je van mijn geschiedenis en haat liefde verhouding met yoghurt. Jarenlang moest ik er niets van hebben. De laatste tijd gaat dat veel beter maar toch zit ik nog een soort van in de ontkenningsfase. Ik weet zeker dat ik de smoothie niet had besteld als ik wist van het geheime ingrediënt yoghurt. Stom hè?

  Dat namaken thuis volgde volgens origineel recept, dus inclusief yoghurt. En ook nu was het weer een groot succes. Ik gebruik zelf dikke Griekse yoghurt. Dat vult behoorlijk dus ik doop de smoothie om tot ontbijtsmoothie. Om je ontbijt nog iets completer te maken top je af met wat krokante granola.

  Recept smoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing

  Dit zit erin:

  250 gram bevroren blauwe bessen

  4 tot 6 eetlepels Griekse yoghurt

  1 grote eetlepel cacao nibbs

  1 eetlepel honing

  Muntblaadjes ter garnering

  Dit heb je nodig:

  Blender

  Zo maak je het:

  Doe alle ingrediënten, behalve de muntblaadjes, in de blender en mix tot een egaal geheel. Schenk in de glazen en garneer met muntblaadjes

  TIP! Voeg eventueel een klein scheutje water of wat extra yoghurt toe als de ontbijtsmoothie met blauwe bessen te dik is.

  Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

  Volg je me al? Facebook, Instagram, Twitter


  Little Spoon

  Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

  www.littlespoon.nl