article
1.6416867
Geloof me, dit wil je. Deze ontbijtkoek met peer en pumpkin spice, is wat mij betreft het ideale ontbijt voor doordeweekse dagen. Zodra je een hap neemt snap je waarom.
Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice
Geloof me, dit wil je. Deze ontbijtkoek met peer en pumpkin spice, is wat mij betreft het ideale ontbijt voor doordeweekse dagen. Zodra je een hap neemt snap je waarom.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/ontbijtkoek-met-peer-en-pumpkin-spice-1.6416867
2016-09-20T08:31:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6416881.1474360209!image/image-6416881.jpg
Voeding,pzc,recepten,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice

Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice
      Fotograaf
    Geloof me, dit wil je. Deze ontbijtkoek met peer en pumpkin spice, is wat mij betreft het ideale ontbijt voor doordeweekse dagen. Zodra je een hap neemt snap je waarom.

    Dit smaakt kruidig, een beetje zoet en op het randje van klef. Als ik mezelf zou voorhouden dat dit een moddervet baksel, zou ik mezelf geloven. Niets is minder waar. Hoe gek ik ook ben op suiker en roomboter, voor alledaags gebruik is zo’n ontbijtkoek a la dit recept net wat meer geschikt. Suikervrij? Check. Enkel een paar dadels die de boel zoeten. Oh en natuurlijk de peer. Vetvrij? Check again. Als je de boter die ik erop smeer niet mee telt natuurlijk. Zacht, smeuig en verre van droog? Ook dit kun je afvinken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dit klinkt mij heel goed in de oren.

    Knapperig

    De basis voor dit recept is trouwens de gezonde ontbijtkoek die ik al eens eerder met jullie deelde. Dat was in eerste instantie trouwens niet zo. Ik rommelde wat en het resultaat was een te kleffe hap, die ondanks lang in de oven, maar niet wilde garen. Wat er mis ging, wist ik niet. De smaak was wel super lekker. Ik besloot nog een poging te doen, maar dan niet uit de losse pols. Dat werk gewoon beter. Dat wist ik eigenlijk als wel van te voren, maar goed. Dit is het resultaat en daar ben ik meer dan tevreden mee. De pecannoten mogen niet ontbreken, want dat zorgt voor iets knapperigs. Verder gebruik ik pumpkin spice van Green Gypsy. Heb je dat nou niet? Koekkruiden is ook prima. De peer vervang je dan ook weer net zo makkelijk door appel. Doe wat jij lekker vindt, maar om mislukking te voorkomen, houd wel de hoeveelheden van melk, bloem en ei aan, uit het recept. Of ben ik de enige waarbij baksel de mist in gaan, zodra ik daar wat in aan pas?

    ONTBIJTKOEK MET PEER EN PUMPKIN SPICE
    VOOR 1 CAKE

    Dit zit erin:

    • 250 gram roggemeel

    • 2 peren, in kleine blokjes

    • 4 dadels

    • 2 eieren

    • 2 tot 4 eetlepels pumpkin spice of anders koekkruiden

    • 2 theelepels bakpoeder

    • 50 gram pecannoten + wat extra voor garnering, grof gehakt

    • Snuf zout

    • 200 milliliter melk

    Dit heb je nodig:

    • Bakpapier

    • Cakeblik

    • Beslagkom

    • blender

    Zo maak je het:

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

    2. Meng in een kom het roggemeel, de pumpkin spices, zout en het bakpoeder.

    3. Mix vervolgens in de blender de dadels met de melk en de eitjes tot een glad beslag.

    4. Voeg dit bij het meel en mix goed. Schep nu de stukjes peer en pecannoten erdoor.

    5. Bekleed een cakeblik met een vel bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel de pecannoten erover.

    6. Bak de ontbijtkoek met peer in 45 minuten gaar.

    TIP! Lekker met roomboter.
     
    Lees meer op: www.littlespoon.nl

    Little Spoon

    Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

    www.littlespoon.nl