article
1.6446263
Marokkaanse bastilla met kipHet is al jaren geleden dat ik voor het eerst Marokkaanse bastilla at. Eigenlijk was het een slap aftreksel want ik kwam aardig bedrogen uit met een veel te vet bladerdeegbakje met een soort ragout. Ik proefde er weinig Marokkaans aan. Nu lust ik op z’n tijd best wel zo’n old school bakje, maar als je iets anders verwacht, is dat jammer.
Marokkaanse bastilla met kip
Marokkaanse bastilla met kipHet is al jaren geleden dat ik voor het eerst Marokkaanse bastilla at. Eigenlijk was het een slap aftreksel want ik kwam aardig bedrogen uit met een veel te vet bladerdeegbakje met een soort ragout. Ik proefde er weinig Marokkaans aan. Nu lust ik op z’n tijd best wel zo’n old school bakje, maar als je iets anders verwacht, is dat jammer.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/marokkaanse-bastilla-met-kip-1.6446263
2016-09-26T09:04:50+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6446277.1474880662!image/image-6446277.jpg
Voeding,Marokkaanse bastilla met kip,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Marokkaanse bastilla met kip

Marokkaanse bastilla met kip

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Marokkaanse bastilla met kip
    Marokkaanse bastilla met kipHet is al jaren geleden dat ik voor het eerst Marokkaanse bastilla at. Eigenlijk was het een slap aftreksel want ik kwam aardig bedrogen uit met een veel te vet bladerdeegbakje met een soort ragout. Ik proefde er weinig Marokkaans aan. Nu lust ik op z’n tijd best wel zo’n old school bakje, maar als je iets anders verwacht, is dat jammer.

    KNISPEREND

    Vorig weekend dacht ik er ineens weer aan. De echte bastilla at ik dan misschien nooit eerder, maar ik kon me de smaak voorstellen. Knisperend en knapperig filodeeg, gevuld een mengsel van kip met kaneel, veel amandelen en bovenop poedersuiker. Misschien klinkt dat je een beetje gek in de oren, maar de smaak is fantastisch. Zo’n bastilla ziet er ook nog eens super feestelijk uit.

    Ik heb altijd duizend en één plannen. En hoe erg ook, het blijft vaak bij een plan en een idee. Best irritant. Zo gaat dat ook met recepten die ik wil uittesten. Die komen dan op een lijst, die elke dag groeit en langer wordt. Daarom besloot ik die bastilla niet op de ooit-nog-eens-maken lijst te zetten en er direct maar mee aan de slag te gaan. Het is niet echt moeilijk, kost wel even wat meer tijd, daarom wat mij betreft, super voor in het weekend. Een dag later eet je de leftovers als super lekkere lunch. Ik maakte er trouwens een salade met veldsla, stukjes ingelegde citroen, pecannoten en dadels bij. Heerlijk!

    MAROKKAANSE BASTILLA MET KIP
    VOOR 4 PERSONEN

    Marokkaanse bastilla met kip

    Dit zit erin:

    • Olijfolie
    • Klont roomboter
    • 4 kippendijen, zonder bot en vel
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • Snuf saffraan
    • 4 theelepels kaneel
    • 50 gram amandelschaafsel
    • 1 grote bos koriander, fijngehakt
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 250 gram filodeeg
    • Poedersuiker
    • Peper
    • Zout

    Dit heb je nodig:

    • Snijplank + mes
    • Springvorm, zijkanten ingevet en bekleed met bakpapier
    • Wok
    • Koekenpan

    Zo maak je het:

    1. Verhit de olijfolie en roomboter in de wok en bak in 5 minuten bruin.
    2. Voeg de ui, gemberpoeder, saffraan en 1 theelepel kaneel toe. Roer goed en schenk er een flink glas water (300 ml) bij om de kip te smoren. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Breng het water aan de kook en laat circa 20-25 minuten sudderen, tot de kip gaar is.
    4. Rooster de amandelen ondertussen goudbruin in een koekenpan. Zet weg.
    5. Schep de kip uit de wok en snijd in kleine stukken.
    6. Doe de kip samen met de koriander in de pan en laat de saus in koken. Voeg de losgeklopte eieren toe en kook de saus op laag vuur tot de eieren stollen.
    7. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van de springvorm met een enkele laag filodeeg en laat de zijkanten over de rand hangen.
    8. Bestrijk het deeg licht met olie en bedek met nog twee laagjes filodeeg. Bestrijk elk laagje met olijfolie.
    9. Leg het kip-ei mengsel op het filodeeg. Bedek met een laagje filodeeeg en strooi de amandelen erover. Bestrooi met de overgebleven kaneel.
    10. Vouw de randen van het deeg over de amandelen en leg er nog 3 of 4 laagjes filodeeg, over. Bestrijk elke laag, ook de bovenste laag, weer met olijfolie.
    11. Zet de bastilla in de oven en bak in 40 tot 45 minuten goudbruin.
    12. Bestrooi met poedersuiker.
    TIP! Eet er een salade met veldsla, stukjes ingelegde citroen, pecannoten en dadels bij.

    Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

    Volg je me al?
    Facebook, Instagram, Twitter

     


    Little Spoon

    Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

    www.littlespoon.nl