article
1.6377917
Voor warme dagen of wanneer zin hebt in verfrissing is deze iced coffee met Indiase chai een goed idee. Ik gebruik de koffie van De Zeeuwse Branding. Je leest er alles over in deze blog!
Iced coffee met Indiase chai + De Zeeuwse Branding
Voor warme dagen of wanneer zin hebt in verfrissing is deze iced coffee met Indiase chai een goed idee. Ik gebruik de koffie van De Zeeuwse Branding. Je leest er alles over in deze blog!
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/iced-coffee-met-indiase-chai-de-zeeuwse-branding-1.6377917
2016-09-12T06:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6377931.1473660673!image/image-6377931.jpg
Voeding,pzc,recepten,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Iced coffee met Indiase chai + De Zeeuwse Branding

Iced coffee met Indiase chai + De Zeeuwse Branding

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Iced coffee met Indiase chai + De Zeeuwse Branding
   Fotograaf
  Voor warme dagen of wanneer zin hebt in verfrissing is deze iced coffee met Indiase chai een goed idee. Ik gebruik de koffie van De Zeeuwse Branding. Je leest er alles over in deze blog!

  Zodra ik ’s ochtends mijn ogen open, denk ik aan de lekkere cappuccino die ik een paar minuten later ga maken. Daarna volgt steevast een espresso. En wie weet later nog wel één. Dat is dan weer afhankelijk van allerlei factoren. De dag beginnen zonder koffie kan, maar eigenlijk liever niet. Zo’n koffiemoment in alle vroegte, daar geniet ik ook echt van. Nu ben ik een liefhebber van goede koffie en word ik behoorlijk chagrijnig als ik ergens koffie bestel, die niet te drinken is.

  Koffie uit Zeeland

  Al een tijdje had ik De Zeeuwse Branding op het vizier. Koffie uit Zeeland, met smaken die passen bij de provincie en aansluiten bij zilte en zoete zaligheden. Denk nu niet er hier in Zeeland, naast de akkers met aardappels en suikerbieten, ook een koffieplantage ligt. Dat zou natuurlijk wel heel leuk zijn, maar nee, ik vermoed dat het klimaat ons in de weg zit. Rob is het brein achter het Zeeuwse koffiemerk. Toen ik hem ontmoette kon ik niet anders dan nog enthousiaster worden. Die jongen is zo gepassioneerd en ambitieus als het gaat over koffie. Naast het opzetten van zijn eigen koffielabel is hij ook nog barista en manager bij een koffiebranderij, beide in Rotterdam. Het is koffie wat de klok slaat bij Rob.

  Wind

  Als je in Zeeland woont of er wel eens komt, ontgaat het je vast niet dat het hier altijd waait. Daarom hebben de koffies wel heel toepasselijke namen. Windkracht 4 en Windkracht 6. Op de website beschrijft Rob de koffies heel mooi. Het is eigenlijk net zoals met wijn, als je goed proeft, neem je allerlei smaken waar. Tof is dat. Windkracht 4 is een veelzijdige branding met frisse smaken. Uitgesproken en gedurfd. Dit is duidelijk mijn favoriet. Windkracht 6 is krachtig en avontuurlijk door de donkere branding. Deze koffie is de favoriet van Ruben. Leuk dat iedereen zo weer zijn eigen smaak heeft. En voor wie denkt, koffie is toch koffie, daar vergis je je echt in.

  De koffie is heerlijk. Er gebeurt wat in je mond. Zoveel smaken. Ik ben fan! De cappuccino’s thuis maak ik nu dus altijd met De Zeeuwse Branding. Soms Windkracht 4, soms Windkracht 6, maar welke ik ook kies, het is eigenlijk altijd goed. Net zoals deze iced coffee met Indiase chai.

  Vakantie

  Ik heb wel iets met ijskoffie. Dat stamt uit een vriendinnenvakantie met vriendinnetje Eef. Op ons veertiende mochten we samen op vakantie naar Hongarije. Nog wel onder begeleiding van Eefs moeder. Destijds vonden we dat vreselijk. Dit was de vakantie van eerste vakantievriendjes, soort van dan. De allereerste keer dansen in een discotheek, cocktails nippen en ijskoffie drinken. Hoe dat laatste zo kwam, weet ik niet meer, maar bij elk restaurant of terras waar we kwamen bestelden we er één. Niet zoals deze hoor, maar koffie met bolletjes ijs en slagroom. Fantastisch vonden we dat. Nu gaat mijn voorkeur uit naar een ijskoffie zoals in dit recept. Goede sterke koffie, ik koos voor Windkracht 6 van De Zeeuwse Branding, ijsblokjes van koffie, gecondenseerde melk en wat chaikruiden. De combinatie was heerlijk. Lekker fris en koud, maar ook kruidig door de specerijen.

  Ben je nieuwsgierig geworden naar de koffie van De Zeeuwse Branding? Je proeft het o.a. bij Café de Biet in Zierikzee en Badhotel Domburg in Domburg. Liever de bonen voor thuis aanschaffen? Dat kan bij Koffie en T in Zierikzee.

  ICED COFFEE MET INDIASE CHAI VOOR 2 GLAZEN

  Dit zit erin:

  • 12 ijsblokjes van koffie*

  • 2 kopjes (filter)koffie, afgekoeld tot kamertemperatuur

  • Gecondenseerde melk, naar smaak

  • 2 theelepels chai kruiden

  Dit heb je nodig:

  • IJsblokjesvorm

  • 2 glazen

  Zo maak je het:

  1. Meng de chai kruiden met de koffie.

  2. Doe in elk glas 6 ijsblokjes, samen met de koude koffie erover.

  3. Schenk voorzichtig de gecondenseerde melk erbij. De melk is al gezoet, dus bekijk zelf hoe zoet je de koffie wil en hoeveel melk je dus toevoegt.

  4. Serveer de iced coffee direct.

  * Vul een ijsblokjesvorm met filterkoffie of espresso. Vries minimaal een vijf uur, maar liever nog een nacht in.
   
  Kijk ook op: www.littlespoon.nl

  Little Spoon

  Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

  www.littlespoon.nl