article
1.6100157
Havermout met aardbeien en pure chocolade, het was een match made in heaven. Havermout is zo iets dat komt en gaat. Het is al even weggeweest in de vorm van pap. Deze combi bedacht ik ineens en vond het wel een plekje op Little Spoon waard. En dat zegt genoeg toch?
Havermout met aardbeien en pure chocolade
Havermout met aardbeien en pure chocolade, het was een match made in heaven. Havermout is zo iets dat komt en gaat. Het is al even weggeweest in de vorm van pap. Deze combi bedacht ik ineens en vond het wel een plekje op Little Spoon waard. En dat zegt genoeg toch?
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/havermout-met-aardbeien-en-pure-chocolade-1.6100157
2016-06-12T07:20:16+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6100158.1465715993!image/image-6100158.jpg
Antwerpen,Ondernemer,Havermout,Aardbeien,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Havermout met aardbeien en pure chocolade

Havermout met aardbeien en pure chocolade

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Havermout met aardbeien en pure chocolade.
  Havermout met aardbeien en pure chocolade, het was een match made in heaven. Havermout is zo iets dat komt en gaat. Het is al even weggeweest in de vorm van pap. Deze combi bedacht ik ineens en vond het wel een plekje op Little Spoon waard. En dat zegt genoeg toch?

  FAN-TAS-TISCH

  Wat is dat toch met sport? Ik roep dat ik krachttraining in de sportschool fan-tas-tisch vind. Dat ik me er beter door voel, minder op mijn eten hoef te letten, soms zelfs wat afval en het geheel allemaal net een tikkeltje strakker is. Dit is echt niet gelogen. Behalve dan het eerste, denk ik. Zodra het moment daar is, het moment van sportspullen aantrekken en richting the gym vertrekken, gaat het mis. Om onverklaarbare redenen, want als ik eenmaal geweest bent en gedoucht weer op de bank ligt, voel ik me echt on top of the world. Of dus fan-tas-tisch.

  SPORTOUTFIT

  De laatste weken werk ik een paar dagen per week op een flexplek en dat is pal naast de sportschool. Hoe fijn. Dat betekent dus ‘s ochtends mijn sportoutfit bij elkaar scharrelen, in een tas proppen en mee de auto in. Of soms, op hele energieke ochtenden, mee de fiets op. Wat overigens al een work-out op zich, gezien het aantal spullen wat ik altijd meezeul. So far so good.

  YOUTUBE FILMPJE

  De andere dagen gaan wat minder vanzelf. Niet altijd maar zeer regelmatig. Door mijn hoofd gaan allerlei gedachtes. Ik doe de work-out gewoon thuis. Wat resulteert in vijf minuten oefeningen na doen van een YouTube filmpje. Geen goed idee. Ik wandel gewoon lekker ruim een uur. Meer dan een klein blokje om wordt dat niet. Als ik al de deur uit ga. Wie weet herken je dit wel? Het verhaal wordt eindeloos als ik al die uitstelideeën hier bespreek.

  Havermout met aardbei met pure chocolade

  ONREALISTISCHE DOELEN

  Ik leg mezelf ook altijd graag zeer onrealistische doelen op. ‘Deze week ga ik vijf keer sporten.’ Of ‘vanaf nu sport ik op elke doordeweekse dag.’ Soms droom ik van een gestructureerd leven, waarin elke dag voorspelbaar verloopt. Gewoon, om het voor jezelf wat makkelijker te maken. Elke ochtend hetzelfde ontbijt met een glas sap uit de slowjuicer, overdag een vergelijkbaar programma en dan elke dag na werktijd je in het zweet werken en aan gewichten hangen.

  INBETWEEN GIRL

  Op het moment dat ik dit denk, breekt het zweet me wel degelijk uit. Niet van inspanning maar meer omdat het zo niet bij me past. Ik doe er verstandig aan, om dat naast me neer te leggen en tevreden te zijn met hoe ik ben. En weet je dat ben ik ook. Een fitgirl word ik nooit. Door de redelijk actieve frequentie sportschool bezoek ook geen fatgirl. Ik noem mezelf gewoon een inbetween girl. Daar voel ik me eigenlijk best prima bij.

  FITGIRL ONTBIJT

  Dit is touwens wel een fitgirl ontbijt. Althans dat vind deze inbetween girl. Maar ja wat weet ik er nou van? Havermout is zo iets dat komt en gaat. Het is al even weggeweest in de vorm van pap. Deze combi bedacht ik ineens en vond het wel een plekje op Little Spoon waard. En dat zegt genoeg toch?

  HAVERMOUT MET AARDBEIEN EN PURE CHOCOLADE
  VOOR 1 PERSOON

  Havermout met aardbeien en pure chocolade

  Dit zit erin:

  • 50 gram havermout
  • 250 milliliter melk naar keuze, ik gebruik amandelmelk
  • 2 theelepels notenpasta
  • 1 eetlepel honing
  • Klein stukje pure chocolade, eventueel met zeezout
  • Aardbeien, in plakjes
  • Optioneel: granaatappelpitjes, die lagen toevallig nog in mijn koelkast

  Dit heb je nodig:

  • Steelpan

  Zo maak je het:

  • Breng de melk samen met de havermout aan de kook. Als de havermout kookt voeg je een eetlepel honing toe. Laat alles nog even doorpruttelen tot de havermout zacht is en de pap de door jou gewenste dikte heeft.
  • Haal van het vuur en schep in een kom. Kleed de havermout nu aan met aardbeien, notenpasta en de stukjes pure chocolade.
  • TIP! Voor een extra zoute smaak, voeg ik soms nog een snufje zout toe.

  Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

   

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps

  Little Spoon

  Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

  www.littlespoon.nl