article
1.6092981
Ik deed voor het eerst mee met de foodblog swap. Later leg ik je nog even uit wat dit precies. Ik koos een recept van Spruitjes zijn niet vies en gaf er mijn eigen draai aan. Het werd deze gegrilde feta van de BBQ. Gewoon uit de oven kan ook. Super makkelijk te maken en echt heel lekker. Het herinnerde me direct aan een feestvakantie in Griekenland. Ik ging naar huis met passende souvenirs. Benieuwd? Ik vertel je er alles over.
Gegrilde feta van de barbecue
Ik deed voor het eerst mee met de foodblog swap. Later leg ik je nog even uit wat dit precies. Ik koos een recept van Spruitjes zijn niet vies en gaf er mijn eigen draai aan. Het werd deze gegrilde feta van de BBQ. Gewoon uit de oven kan ook. Super makkelijk te maken en echt heel lekker. Het herinnerde me direct aan een feestvakantie in Griekenland. Ik ging naar huis met passende souvenirs. Benieuwd? Ik vertel je er alles over.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/gegrilde-feta-van-de-barbecue-1.6092981
2016-06-09T09:56:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6093008.1465466129!image/image-6093008.jpg
Middelburg,Ondernemer,barbecue,feta,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Gegrilde feta van de barbecue

Gegrilde feta van de barbecue

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Gegrilde feta van de barbecue
      Fotograaf
    Ik deed voor het eerst mee met de foodblog swap. Later leg ik je nog even uit wat dit precies. Ik koos een recept van Spruitjes zijn niet vies en gaf er mijn eigen draai aan. Het werd deze gegrilde feta van de BBQ. Gewoon uit de oven kan ook. Super makkelijk te maken en echt heel lekker. Het herinnerde me direct aan een feestvakantie in Griekenland. Ik ging naar huis met passende souvenirs. Benieuwd? Ik vertel je er alles over.

    Zon, zee en zuipen

    Het is al heel wat jaar geleden dat ik in Griekenland was. Rond mijn twintigste bezocht ik Kos stad. Je raadt vast al wat voor soort trip dat was. Geen cultuur, musea en geschiedenis, maar zon, zee, zuipen en nog net geen ziekenhuis. Het nachtleven was destijds meer ons ding. ’s Nachts de hort op en overdag je roes uitslapen op het strand. Om, wanneer ik weer redelijk hersteld was, dit riedeltje te herhalen. Eat, sleep, rare, repeat zeg maar. En shoppen hoorde daar ook nog bij. Ik kocht me daar helemaal het leplazerus en sjouwde echt de meest afgrijselijke zooi mee naar huis.

    Het vrouwtje

    Ik durf het bijna niet te zeggen. Maar oké, de billen bloot. Eenmaal thuis had ik een geweldige collectie aan fake designertassen van Prada en Gucci. Een prachtige riem van Louis Vuitton en een make-up tasje van Burberrys. Nee, hoor dat is tikfout. Moet je nagaan hoe nep, want dat stond namelijk echt op mijn mooie geruite etuitje. Het interesseerde me niets. Ik voelde me helemaal het vrouwtje. Gelukkig verdween die kronkel al snel uit mijn kop en verkocht ik mijn collectie op de rommelmarkt of op marktplaats.

    Op je eigen manier

    jammer dat dit tot nu toe mijn enige kennismaking is met Griekenland want het lijkt me een geweldig land. Ik blijf weg van de happy hours, Nederlandse cafés en friet van piet. Hopelijk ontdek ik het echte Griekse eten en allerlei lokale specialiteiten. Deze maand deed ik mee aan de foodblog swap. Even in het kort. Elke deelnemende bloggers krijg een blog toegewezen. Daar kies je een recept van en maak je op je eigen manier. Om dat vervolgens te delen met je volgers. Aan mij de taak om een van Spruitjes zijn niet vies te kiezen. Ik speurde de site af en mijn oog viel op gegrilde feta. Dat herinnerde mij dus aan deze feestvakantie. Ik besloot het onderdeel feta te behouden maar er verder een hele eigen draai aan te geven. Het werd feta in aluminiumfolie voor op de barbecue. Ik ben dol op feta. Zet zo’n pakketje voor mijn neus en ik hou spontaan van je. En als ik dat al deed, nog net een beetje meer.

    GEGRILDE FETA VAN DE BBQ

    VOOR 2 PERSONEN

    Dit zit erin:

    • 250 gram feta
    • Paar takjes tijm, enkel de blaadjes
    • Takje oregano, de blaadjes fijngehakt
    • 4 blaadjes salie, fijngehakt
    • 1/2 rode peper, fijngehakt
    • Olijfolie
    • Peper
    • Zout

    Dit heb je nodig:

    • Aluminiumfolie
    • Snijplank + mes

    Zo maak je het:

    1. Leg de feta op het stuk aluminiumfolie. Verdeel de tijm, oregano, salie en rode peper erover.
    2. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
    3. Vouw de folie dicht en leg 15 minuten op de barbecue. 15 tot 20 minuten op 200 graden in de oven kan ook.
    TIP! Eet bij de gegrilde feta een lekker groente gerecht zoals caponata.

    Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

    Meer op: http://www.littlespoon.nl/

    Locatie

    Locatie
    Open locatie in Google Maps

    Little Spoon

    Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

    www.littlespoon.nl