article
1.6499121
Vandaag deelt Kim van De Genietende Foodie dit heerlijke recept voor frisse taco’s met kip, limoen & avocado met jullie. Als je gek bent op lekker eten, dan is haar blog sowieso het bezoeken waard. Hieronder alvast een sneek peak en natuurlijk het recept!
Frisse taco’s met kip, limoen & avocado
Vandaag deelt Kim van De Genietende Foodie dit heerlijke recept voor frisse taco’s met kip, limoen & avocado met jullie. Als je gek bent op lekker eten, dan is haar blog sowieso het bezoeken waard. Hieronder alvast een sneek peak en natuurlijk het recept!
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/frisse-taco-s-met-kip-limoen-avocado-1.6499121
2016-10-06T14:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6499171.1475761405!image/image-6499171.jpg
Voeding,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Frisse taco’s met kip, limoen & avocado

Frisse taco’s met kip, limoen & avocado

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    Vandaag deelt Kim van De Genietende Foodie dit heerlijke recept voor frisse taco’s met kip, limoen & avocado met jullie. Als je gek bent op lekker eten, dan is haar blog sowieso het bezoeken waard. Hieronder alvast een sneek peak en natuurlijk het recept!

    Wat leuk om vandaag eens te gastbloggen op de mooie foodblog van Stefanie en om jou, haar lezer, te inspireren! Lang hoefde ik er dan ook niet over na te denken, toen Stefanie tijdens een oesterproeverij met Herman den Blijker vroeg ik een van mijn recepten wilde delen. Natuurlijk!

    Eetliefhebbers 

    Ik ben Kim, 25 jaar & ik denk in eten. Als foodie houd ik ervan om (nieuwe) toffe hotspots te ontdekken & duik ik graag de keuken in om lekkere recepten te creëren. Mijn passie voor eten vertaalt zich naar het koken voor vrienden/familie, het organiseren van etentjes, het zoeken naar toffe, nieuwe hotspots & het ontdekken van nieuwe bestemmingen over de hele wereld. Mijn creativiteit, liefde voor schrijven en passie voor koken resulteerde in De Genietende Foodie, mijn eigen platform.

    Op deze blog komen inspirerende lekkere recepten, toffe hotspots in binnen- en buitenland, geniettips & informatieve artikelen omtrent eten, samen. Het is echt dé plek voor eetliefhebbers waar je inspiratie vindt om te genieten op reis, buiten de deur en in je keuken! Elke werkdag vind je hier een nieuw artikel, met op donderdag een nieuwe video. Volop inspiratie dus om lekker van en mee te genieten!

    Guilty pleasures

    Genieten is iets wat dicht bij mij staat, waar ik in geloof en wat ik zo veel mogelijk probeer te doen. Het is dan ook de rode draad in mijn blog. Ik geef je tips voor goede, fijne restaurants (vooral in Zuid-Holland) of deel een reisverhaal om je even mee te nemen. Met zelfgecreëerde recepten laat ik je zien hoe lekker gezond eten kan zijn en hoe erg je moet genieten van die echte guilty pleasures. Meedoen aan trends doe ik niet. Liefde voor goede producten, diverse keukens en verrassende gemakkelijke gerechten, is wat je wel kunt verwachten.

    Eigenlijk net zoals deze taco’s. Deze mini tortilla’s met kruidige kip, frisse limoen en zachte avocado zet je snel op tafel én het is een perfect gerecht voor meerdere personen. Het smaak ontzettend lekker en kost je weinig moeite. Hoe fijn is dat?! Op zoek naar meer van dit soort fijne gerechten óf juist zo’n lekkere guilty pleassure? Kom dan zeker even langs op De Genietende Foodie, laat je inspireren en geniet!

    FRISSE TACO’S MET KIP, LIMOEN & AVOCADO

    VOOR 2 PERSONEN

    Dit zit in de kruidige kip:

    • 150 gram kippendijen
    • 2 el olijfolie
    • paar druppels groene tabasco (naar smaak)
    • 3 tl paprikapoeder
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 5 gram verse munt

    Dit zit in de topping:

    • 8 kleine tortilla’s
    • 1 rode paprika, in kleine stukjes
    • 1 avocado, in blokjes
    • 3 eetlepel krokante maïs
    • 1 ½ limoen, in plakjes
    • 5 gram verse munt, fijngehakt

    Dit zit in de yoghurtdressing:

    • 3 eetlepels Griekse Yoghurt
    • sap van een halve limoen
    • 1 tl gedroogde munt
    • peper & zout

    Dit heb je nodig:

    • Snijplank + mes
    • Koekenpan

    Zo maak je het:

    1. Je begint met de basis voor de kippendijen. Meng de olijfolie met de tabasco, paprikapoeder, knoflook en munt. Snij de kippendijen in kleine blokjes en leg deze 30 minuten in de marinade. Roer goed door, zodat elk stukje kip goed bedekt is.
    2. Na 30 minuten meng je de ingrediënten voor de yoghurtdressing door elkaar. Bewaar dit in de koelkast tot de taco’s klaar zijn voor het opdienen.
    3. Bak de stukjes kippendij in een pan op laag vuur in een paar minuten gaar. Verwarm ondertussen de mini tortilla’s (volgens de aanwijzingen).
    4. Nu kun je tortilla’s vormen tot taco’s. Beleg elke taco met kip, paprika, avocado en maïs. Bestrooi met het sap van de limoen en de gehakte munt. Lepeltje yoghurtdressing erop & genieten maar!

    Kijk ook op: www.littlespoon.nl


    Little Spoon

    Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

    www.littlespoon.nl