article
1.6593636
Ik bakte voor het allereerst in mijn leven bananenbrood. Als bananenhater, had ik nooit verwacht dat die dag zou komen. Dit brood is voor beginners. Voor mensen net zoals ik, die niet zo dol zijn op die gele vrucht. Ben je wel gek op banaan? Dan is dit natuurlijk ook heel lekker voor jou. Ik vertel je vandaag hoe het zo kwam dat ik besloot bananenbrood te bakken.
Bananenbrood voor beginners met pure chocolade en noten
Ik bakte voor het allereerst in mijn leven bananenbrood. Als bananenhater, had ik nooit verwacht dat die dag zou komen. Dit brood is voor beginners. Voor mensen net zoals ik, die niet zo dol zijn op die gele vrucht. Ben je wel gek op banaan? Dan is dit natuurlijk ook heel lekker voor jou. Ik vertel je vandaag hoe het zo kwam dat ik besloot bananenbrood te bakken.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/gastblog-little-spoon/bananenbrood-voor-beginners-met-pure-chocolade-en-noten-1.6593636
2016-10-31T11:37:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6593683.1477913714!image/image-6593683.jpg
Bananenbrood,Little Spoon
Gastblog: Little Spoon
Home / Regio / Blogs / Gastblog: Little Spoon / Bananenbrood voor beginners met pure chocolade en noten

Bananenbrood voor beginners met pure chocolade en noten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Ik bakte voor het allereerst in mijn leven bananenbrood. Als bananenhater, had ik nooit verwacht dat die dag zou komen. Dit brood is voor beginners. Voor mensen net zoals ik, die niet zo dol zijn op die gele vrucht. Ben je wel gek op banaan? Dan is dit natuurlijk ook heel lekker voor jou. Ik vertel je vandaag hoe het zo kwam dat ik besloot bananenbrood te bakken.

  Af en toe heb je in je leven heb je nog zo’n eerste keer moment. De ene keer wat vaker en soms is het wat rustiger. Nou jongens, ik ben me daar een partijtje uit mijn comfort zone gestapt. Stiekem ben ik mega trots op mezelf. Lach me niet uit, maar ik at dus voor het eerst bananenbrood. Nu denk je misschien, wat is daar bijzonder aan? Nou dat vertel ik je maar al te graag. Als ik iets niet lekker vind is het banaan. Of nee, ik ga gewoon zeggen hoe het is. Banaan is goor. De rillingen lopen ervan over mijn rug. De geur, de textuur, de smaak. Alles gewoon. Op de één of andere manier heeft dit gele stuk fruit toch een bepaalde aantrekkingskracht. En dat zit ‘em vooral in de veelzijdigheid. Je kunt er zoveel kanten mee op. Als basis gebruiken voor koekjes, in pannenkoekjes en natuurlijk in bananenbrood. Want zonder bananen geen… juist, bananenbrood.

  Toen ik laatst naar Amsterdam ging in alle vroegte, had ik thuis geen tijd om te ontbijten. Ik besloot op Amsterdam Centraal wel iets te scoren. Ik had me van te voren al verheugd op Yoghurt Barn. Niet voor de yoghurt, maar op het bananenbrood. Ik had het daar een keer zien liggen. Het zag er zo lekker uit, maar ik durfde het niet aan. Nu was ik vastbesloten. Ik neem bananenbrood. Vind ik het niets? Dan heb ik pech.

  Overwinning

  Als het om eten gaat, ben ik een doorzetter. Niet in de zin van door eten, ook als je vol zit, maar meer in het proberen van bijzondere ingrediënten en net zolang proeven en uitproberen tot ik iets lekker vind, wat ik eigenlijk liever laat staan. Ik heb mezelf bietjes leren eten. En wat dacht je dan van yoghurt? Stapje voor stapje begon ik met deze zuivel toe te voegen aan hartige gerechten. Inmiddels, een tijd later, ben ik er best dol op. Wel dikke volle yoghurt en niet van die magere derrie. Of peterselie. Mijn meest recente overwinning. Het enige wat dan nog op mijn lijstje van verboden vruchten staat is dus banaan. Oh en fristi, maar dat laat ik voor wat het is.

  Ik was klaar met die banaanfobie. Ik sprak mezelf vermanend toe. Bestelde cappuccino en een plak bananenbrood die er verdomd lekker uit zag. Met een lichte huivering nam ik de eerst hap. Klaar om de rilling te voelen. De samentrekkende kaken en andere oergevoelens. Maar er gebeurde niets. Ik genoot er zelfs van. De cake was smeuïg, licht zoet, crunchy door de stukken noot en pure chocolade. Of het de meest gezonde variant was? Nee, dat denk ik niet, maar voor mij een hele mooie eerste stap en kennismaking met hetgeen wat ik het meest verafschuwde.

  Beetje vies

  Natuurlijk moest ik er thuis mee aan de slag. Het werd een bananenbrood voor beginners. Niet teveel banaan, noten en pure chocolade. Ik koos geen overrijpe exemplaren. Dat zorgt voor teveel bananensmaak. Voor de zoetigheid voegde ik gewoon wat honing toe. Het openen van de bananen was trouwens nog wel een ding. Dat deed ik nooit eerder en vond ik stiekem toch een beetje vies. Gelukkig was mijn man er to the rescue. Ook nu was de eerst hap weer spannend. Nergens voor nodig, want het was gewoon super lekker.

  De wereld van banaan is dan eindelijk voor me geopend. Wie weet vind je hier nog wel meer banaanrecepten. Koekjes, pannenkoekjes. Sky is the limit natuurlijk ;-) We will see. Voor nu ben ik vooral heel tevreden met mijn bananenbrood voor beginners. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je het me weten?

  Als bananenbrood nitwit haalde ik mijn inspiratie trouwens bij Puur Suzanne vandaan. Fijne blog waar Suzanne super lekkere, maar vooral hele gezonde recepten deelt!

  BANANENBROOD VOOR BEGINNERS MET PURE CHOCOLADE EN NOTEN

  VOOR CIRCA 12 PLAKKEN

  Dit zit erin:

  • 3 bananen, in stukjes

  • 3 eieren

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

  • 3 flinke theelepels honing

  • 100 gram amandelmeel

  • 50 gram speltmeel

  • 1 theelepel bakingsoda

  • 80 gram pure chocolade, grof gehakt

  • 50 gram noten, grof gehakt, ik gebruik

  • 3 dadels, in stukjes

  Dit heb je nodig:

  • Blender

  • Beslagkom

  • Cakeblik met bakpapier

  Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Doe de banaan samen met de yoghurt, honing en eieren in de blender. Mix goed.

  3. Voeg het amandelmeel, speltbloem en baking soda toe. Zet nogmaals de blender aan.

  4. Als alles gemengd is, schenk je het beslag in een beslagkom. Spatel alle stukjes dadel en het grootste gedeelte van de noten en pure chocolade er door.

  5. Giet het beslag in het cakeblik en verdeel de rest van de noten en chocolade over het nog te bakken bananenbrood.

  6. Zet het cakeblik in de oven en bak het bananenbrood 40 tot 45 minuten goudbruin. Prik met een sateprikker om te kijken of het brood gaar is.

  TIP1! Ben je net als ik niet zo’n grote liefhebber van bananen? Kies dan niet al te rijpe exemplaren. Dan heb je net een iets minder intense smaak.

  TIP2! Bewaar het bananenbrood in een afgesloten bak in de koelkast of in plakjes in de vriezer.

   
  Kijk ook op: www.littlespoon.nl

  Little Spoon

  Stefanie van der Maas uit Vlissingen blogt op LittleSpoon.nl over koken en lekker eten. Op haar blog vindt u recepten, het verhaal achter die recepten en haar favoriete Zeeuwse restaurantjes.

  www.littlespoon.nl