article
1.6200540
Ik probeerde laatst met een zaklampje mijn naam te schrijven in een foto.
Trucje: teken met licht in een foto
Ik probeerde laatst met een zaklampje mijn naam te schrijven in een foto.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/blog-elodit/trucje-teken-met-licht-in-een-foto-1.6200540
2016-07-18T07:20:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6200553.1468826366!image/image-6200553.jpg
Hulst,Fotografie,spiegelreflex,tekenen,fotografie,weblog,foto,truc,blog,Nikon,licht,Elodit,hermes
Blog: Elodit
Home / Regio / Blogs / Blog: Elodit / Trucje: teken met licht in een foto

Trucje: teken met licht in een foto

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Ik probeerde laatst met een zaklampje mijn naam te schrijven in een foto.

  EN DAT LUKTE! Woehoe! Het is stiekem nog best wel simpel ook. Weten hoe je dit kunt doen? Lees dan gauw verder. Stap 1: Maak een ruimte zo donker mogelijk. In mijn slaapkamer heb ik overal rolluiken, dus dat was ideaal. Ik had er eentje nog een mini beetje open gelaten, zodat ik nog wel zag waar ik liep, haha.

  Stap 2: Zet je camera op een statief of een andere stabiele plek. Ik had hem even op mijn badkamermeubel gezet en dat was precies hoog genoeg.

  Stap 3: Stel je sluitertijd in op het aantal seconden dat je nodig hebt om het woord te schrijven dat je wilt schrijven. (Nikon: standje 'S', Canon: standje 'Tv' – hier past het diafragma zich automatisch aan). Ik had aan acht seconden genoeg voor mijn naam. Omdat het een donkere foto moet worden, kun je je ISO lekker laag zetten. Bij mij stond 'ie op 400, maar lager kan vast ook nog.

  Lees stap 4 en 5 in de gehele blogpost op Elodit.nl .