article
1.6241313
Afgelopen weekend had ik dienst en crosste ik heel Schouwen-Duiveland over. Waar je op een doordeweekse dag met meerdere collega's ruim twee regiopagina's vult, doe je dat in het weekend helemaal alleen.
Elodit: Zo zag mijn weekenddienst eruit
Afgelopen weekend had ik dienst en crosste ik heel Schouwen-Duiveland over. Waar je op een doordeweekse dag met meerdere collega's ruim twee regiopagina's vult, doe je dat in het weekend helemaal alleen.
http://www.pzc.nl/regio/blogs/blog-elodit/elodit-zo-zag-mijn-weekenddienst-eruit-1.6241313
2016-08-04T07:49:43+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6241324.1470297258!image/image-6241324.jpg
Hulst,Krant,krant,PZC,werk,dienst,nieuws,weekend,verslag,reportage,journalist,Elodit,hermes
Blog: Elodit
Home / Regio / Blogs / Blog: Elodit / Elodit: Zo zag mijn weekenddienst eruit

Elodit: Zo zag mijn weekenddienst eruit

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Beleef Zonnemaire.
   Fotograaf
  Afgelopen weekend had ik dienst en crosste ik heel Schouwen-Duiveland over. Waar je op een doordeweekse dag met meerdere collega's ruim twee regiopagina's vult, doe je dat in het weekend helemaal alleen.

  En dat is niet alleen druk, maar vooral ook erg leuk. Ik vertel je in deze blog hoe dat er in mijn geval aan toe gaat. Een weekenddienst begint met een (vrijdag)ochtendje voorbereiden: kijken wat er te doen is in het weekend, contacten leggen en een planning maken. En als het een beetje meezit, ook al op zoek naar nieuwtjes buiten de evenementen om. Want het mooiste is natuurlijk dat je een krant kunt maken met reportages én nieuwsberichten.

  Ik had geluk, want Schouwen-Duiveland is niet zo'n groot gebied, maar wel erg toeristisch. In het laatste weekend van juli was er daarom hartstikke veel te doen. Ik selecteerde uit alle activiteiten twee dorpsfeesten, het Zeeuws Kampioenschap Palingroken en radio-hobbyisten die aan een internationale wedstrijd meededen.

  Hoppetee, dat zijn al vier leuke artikelen. Maar daarmee zijn de regiopagina's nog niet vol. Om die missie te volbrengen, moest ik nog drie onderwerpen zien te vinden. Verrassend genoeg kwamen er eind van de middag nog twee dingen boven tafel, die ik na kon bellen (een Zierikzeese schrijfster die aan een nieuw boek bezig is en vorderingen in een procedure rondom een plan waar heel veel om te doen is). Voor dat laatste lege stukje zou ik vast nog wel wat verzinnen tijdens het weekend.

  Lees verder op Elodit.nl