article
1.6163972
Deze week bezocht ik een basisschool waar alle kinderen (dus ook de kleuters) leren programmeren, schreef ik over een groepsmishandeling in Terneuzen en deed ik videoverslag op Concert at Sea, waar ik Blof mocht interviewen. Kijk je weer mee naar een heel gevarieerde werkweek?
Elodit: Weekly recap #13
Deze week bezocht ik een basisschool waar alle kinderen (dus ook de kleuters) leren programmeren, schreef ik over een groepsmishandeling in Terneuzen en deed ik videoverslag op Concert at Sea, waar ik Blof mocht interviewen. Kijk je weer mee naar een heel gevarieerde werkweek?
http://www.pzc.nl/regio/blogs/blog-elodit/elodit-weekly-recap-13-1.6163972
2016-07-04T07:59:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6149105.1467135393!image/image-6149105.jpg
Hulst,Vrijetijdsbesteding,werkweek,PZC,werk,website,programmeren,blog,Blof,Concert at Sea,journalist,Elodit,hermes
Blog: Elodit
Home / Regio / Blogs / Blog: Elodit / Elodit: Weekly recap #13

Elodit: Weekly recap #13

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Programmeren op de basisschool.
   Fotograaf
  Deze week bezocht ik een basisschool waar alle kinderen (dus ook de kleuters) leren programmeren, schreef ik over een groepsmishandeling in Terneuzen en deed ik videoverslag op Concert at Sea, waar ik Blof mocht interviewen. Kijk je weer mee naar een heel gevarieerde werkweek?

  Kleuters leren al programmeren

  Een basisschool in Vlissingen is een hele lesmethode aan het ontwikkelen om kinderen vanaf vier jaar te leren programmeren. Nu al krijgen alle leerlingen er les in met behulp van een robotbij. Het uiteindelijke doel is dat ze echt kunnen coderen, zodat ze software en websites kunnen bouwen.

  Het was mij eerst ook niet helemaal duidelijk hoe die bij daarbij kan helpen. Dat ga ik hier ook niet allemaal uitleggen. Maar natuurlijk heb ik dat wel in het artikel gezet. En om er nog een beter beeld bij te creëren, heb ik er zelfs een video bij gemaakt (ja joh, lekker crossmediaal). Ik heb me trouwens prima vermaakt met die kleuters. Een nieuwsgierig klein meisje schuifelde naar me toe. "Hooi", zei ze met haar hoge stemmetje. "Ben jij nou de krant?" Haha, dat is toch mooi?

  Lees de rest van de blog op Elodit.nl