article
1.6402315
HANSWEERT - Het bureau van de waterpolitie bij Hansweert is gesloten. In de praktijk is er weinig veranderd, omdat Hansweert nog steeds een opstapplaats is.
Waterpolitie blijft actief vanaf Hansweert na sluiting bureau
HANSWEERT - Het bureau van de waterpolitie bij Hansweert is gesloten. In de praktijk is er weinig veranderd, omdat Hansweert nog steeds een opstapplaats is.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/waterpolitie-blijft-actief-vanaf-hansweert-na-sluiting-bureau-1.6402315
2016-09-16T12:33:10+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5281447.1484297965!image/image-5281447.jpg
Hansweert,Politie,Opstapplaats,Bureau,Waterpolitie,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Waterpolitie blijft actief vanaf Hansweert na sluiting bureau

Waterpolitie blijft actief vanaf Hansweert na sluiting bureau

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HANSWEERT - Het bureau van de waterpolitie bij Hansweert is gesloten. In de praktijk is er weinig veranderd, omdat Hansweert nog steeds een opstapplaats is. 

  Op het bureau bij het sluizencomplex werkten acht mensen. Die werkplaatsen zijn nu overgeheveld naar Vlissingen. Volgens Ed Kraszewski, woordvoerder van de Landelijke Eenheid, is het bureau per 1 juli gesloten. "Het bureau had geen publieksfunctie. Met de komst van de Nationale Politie is een huisvestingsplan opgesteld om een efficiencyslag te maken. Daar is uitgekomen dat het bureau in Hansweert ophoudt te bestaan."

  Het gebouw wordt nog gebruikt voor opslag van materialen. Ook kleden agenten zich er om voordat ze aan boord gaan. Volgens Kraszewski is men daarvoor nog op zoek naar een vervangende, veel kleinere ruimte. Het Reimerswaalse PvdA- raadslid Kees Verburg kaartte de sluiting deze week aan, nadat hij daar bij toeval was achtergekomen. "Ruim een jaar geleden informeerde burgemeester Huisman ons over de sluiting van de diverse politiebureau's. Op onze vraag naar de gevolgen van deze bezuinigingsoperatie voor het bureau in Hansweert, gaf hij aan dat dit open zou blijven."

  Zijn opvolger Piet Zoon wist, zeer tot zijn ongenoegen, niets van de sluiting af. Zoon: "Het is hoogst ongebruikelijk dat de burgemeester daar niet van op de hoogte wordt gesteld." Kraszewski kan zich het ongenoegen voorstellen. Volgens hem is echter al geruime tijd geleden tot de sluiting van het bureau besloten.

  In 2001 nam de waterpolitie nog met 30 man het nieuwe gebouw in gebruik. Het pand werd gedeeld met Rijkswaterstaat. Nadat die dienst vertrok, nam de KNRM in 2014 de leegstaande ruimte in. De toekomst van het gebouw is nu nog onduidelijk.