article
1.6072876
GOES - Voedselbank De Bevelanden heeft een nieuw onderkomen gevonden.
Voedselbank De Bevelanden gaat verhuizen
GOES - Voedselbank De Bevelanden heeft een nieuw onderkomen gevonden.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/voedselbank-de-bevelanden-gaat-verhuizen-1.6072876
2016-06-02T13:16:21+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4328910.1457602640!image/image-4328910.jpg
Goes,Aardenburg,Hulporganisatie,Vrijwilligerswerk,Sociaal en maatschappij,Marco Kleppe,Borsele,Paul Colijn,Kapelle,Reimerswaal,Noord-Beveland,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Voedselbank De Bevelanden gaat verhuizen

Voedselbank De Bevelanden gaat verhuizen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GOES - Voedselbank De Bevelanden heeft een nieuw onderkomen gevonden.

  Voor de zomer hoopt de organisatie de sleutel te krijgen van het voormalige pand van Citax/Connexxion aan de Middelburgsestraat in Goes. "Zodat we gelijk na de vakantie kunnen verhuizen", aldus voorzitter Paul Colijn van de voedselbank.

  Woonlasten

  Colijn hoopt wel dat de vijf Bevelandse gemeenten structureel willen bijdragen aan het nieuwe onderkomen. "Op jaarbasis is dat 40.000 euro. Dat is voldoende voor de wegsubsidiëring van de woonlasten: de huur, gas, water en licht plus de gemeentelijke lasten."

  Voordelen

  De voedselbank moet het huidige pand aan de Evertsenstraat in Goes verlaten. "Het is eigendom van RWS en wordt herontwikkeld." Maar het nieuwe onderkomen biedt voordelen. Colijn: "Het is veel groter dan het huidige. Dat geeft ons de kans om diverse activiteiten te ontplooien waar nu geen ruimte voor is. Zoals eens per week een gezamenlijke maaltijd. Ook kunnen we de samenwerking met de speelgoed- en kledingbank intensiveren."

  Armoedebeleid

  Het subsidieverzoek ligt inmiddels bij de vijf gemeenten. In Kapelle buigt wethouder Marco Kleppe zich er over. "We hebben in overleg met de Bevelandse gemeenten gezegd dat we er serieus naar kijken. Als wij vinden dat we de voedselbank structureel moeten steunen dan

  moet het onderdeel worden van ons gezamenlijke armoedebeleid. Want daar is het een wezenlijk onderdeel van. Dan moeten we ook de consequentie nemen dat we daar geld in moeten steken."