article
1.6265128
GOES - Goes mag dan net niet de grootste kermis van Zeeland hebben, gezellig was het er de afgelopen dagen wel. Zelfs bij die vermaledijde botsautootjes.
Veel vertier en soms een traan op de Goese kermis
GOES - Goes mag dan net niet de grootste kermis van Zeeland hebben, gezellig was het er de afgelopen dagen wel. Zelfs bij die vermaledijde botsautootjes.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/veel-vertier-en-soms-een-traan-op-de-goese-kermis-1.6265128
2016-08-15T06:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6265142.1471203500!image/image-6265142.JPG
Goes,Evenement,Kermis,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Veel vertier en soms een traan op de Goese kermis

Veel vertier en soms een traan op de Goese kermis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Kermis in Goes
   Fotograaf
  GOES - Goes mag dan net niet de grootste kermis van Zeeland hebben, gezellig was het er de afgelopen dagen wel. Zelfs bij die vermaledijde botsautootjes.

  Er hangt zaterdagavond een gemoedelijke sfeer op de kermis. Op de Grote Markt gillen twee meiden het uit als ze een knuffel uit de grijpkast halen. Pal ernaast hebben kinderen de grootste lol in de draaimolen.

  Een paar honderd meter verderop valt wat lichte opwinding te bespeuren bij de schiettent. Niemand minder dan televisiepresentator Jack Spijkerman heeft er een geweer ter hand genomen. Een bekende Nederlander op de Goese kermis, dat gebeurt niet vaak. Mensen pakken snel hun telefoon om een plaatje te schieten.

  De botsauto's worden met het vallen van de duisternis steeds meer het domein van de opgeschoten jeugd. In Middelburg en Vlissingen is de attractie niet meer welkom, nadat er vorig jaar vechtpartijen waren ontstaan. Goes ziet vooralsnog geen reden om de botsauto's te weren. "Gelukkig, want ik vind het een stomme maatregel van die andere gemeenten", vindt Joost (18) uit Goes.

  Hij geeft toe dat hij zich toen hij nog wat jonger was best wel eens geïntimideerd voelde door oudere jongens. "Maar het loopt echt nooit uit de hand, hoor." Nancy Willemse kijkt toe hoe haar 12-jarige zoon glunderend over de baan rijdt. Ook zij heeft niet het idee dat er rottigheid wordt uitgehaald bij de attractie. "Maar ik weet natuurlijk niet hoe het straks rond middernacht is."

  Dan is het uitgerekend een klein knaapje dat voor enige consternatie zorgt door luidkeels, met een snikkende stem, te roepen dat hij nog niet naar huis wil. Hij weet zich los te rukken van zijn moeder en rent terug naar de draaimolen. Een kansloze missie, uiteraard. Moeder grijpt hem bij z'n lurven met als gevolg een nog luider gekrijs. Inmiddels rood aangelopen, duidelijk opgelaten, beent de vrouw met zoonlief de Markt af.

  De Goese kermis biedt nog tot en met donderdag vertier en af en toe een traan.