article
1.6253323
GOES - Voetencrème, groenteschaven, portemonnees en pannen. Tijdens het standwerkersconcours in Goes proberen standwerkers hun waar te verkopen. De titel 'beste standwerker van Goes' zien ze als een leuk extraatje.
Van strijd is geen sprake bij het standwerkersconcours in Goes (video)
GOES - Voetencrème, groenteschaven, portemonnees en pannen. Tijdens het standwerkersconcours in Goes proberen standwerkers hun waar te verkopen. De titel 'beste standwerker van Goes' zien ze als een leuk extraatje.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/van-strijd-is-geen-sprake-bij-het-standwerkersconcours-in-goes-video-1.6253323
2016-08-09T15:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6253387.1470755579!image/image-6253387.jpg
Goes,Markt,Grote Markt,Frans de Graaf,Erik van der Steene,Kampioenschap,Standwerkersconcours,Standwerker,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Van strijd is geen sprake bij het standwerkersconcours in Goes (video)

Van strijd is geen sprake bij het standwerkersconcours in Goes (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Standwerkersconcours in Goes
   Fotograaf
  GOES - Voetencrème, groenteschaven, portemonnees en pannen. Tijdens het standwerkersconcours in Goes proberen standwerkers hun waar te verkopen. De titel 'beste standwerker van Goes' zien ze als een leuk extraatje.
  Uw eerste pannenkoek mislukt nooit meer

  "Uw eerste pannenkoek mislukt nooit meer", roept standwerker Frans de Graaf dinsdag naar zijn toehoorders op de Grote Markt in Goes. Hij steekt een koekenpan in de lucht en vervolgt zijn praatje. Zonder de draad van zijn verhaal kwijt te raken, haakt hij in op opmerkingen uit het publiek. De vrouw die zegt heel tevreden te zijn met de pannen, krijgt een wijzende vinger van De Graaf op zich gericht: "Kijk mensen, mijn schoonmoeder staat altijd tussen het publiek om te vertellen dat de pannen zo goed zijn."

  Als je ziet hoe de Nieuwegeiner het publiek bespeelt, zou je niet zeggen dat hij voor het eerst in Goes is. De loting voor de voorronde van het Nederlands Kampioenschap Standwerken heeft hem hier gebracht, vertelt De Graaf. En het bevalt hem prima. "Het is hier een stuk gemoedelijker dan in grote steden; het publiek neemt echt de tijd om naar je verhaal te luisteren." In zijn verkoopdemonstratie houdt De Graaf rekening met de regio waar hij staat. "Er zijn grappen die ik in Zeeland niet hoef te maken, maar waar ze in Noord- Holland hard om lachen."

  Collega-standwerker Erik van der Steene uit Spakenburg heeft dezelfde ervaring. Hij verkoopt inmiddels zo'n tien jaar portemonnees en komt op allerlei plaatsen. "Vandaag in Goes, morgen Spakenburg en overmorgen Voorthuizen." De omgang met allerlei soorten mensen vindt Van der Steene het leukste aan zijn werk. Een prijs winnen is mooi, maar uiteindelijk draait het om de verkoop. "Ik vind het belangrijker dat ik een goed product verkoop, een product waarin ik geloof. Een bokaal brengt geen brood op de plank."

  De winst was standwerker John Gruter van de 'blije voeten crème' dus van harte gegund.