article
1.6212033
KAPELLE - De Verhuizing van de basisscholen De Moolhoek en 't Honk is begonnen. Het personeel van beide scholen is druk bezig met de inrichting van het nieuwe onderkomen.
Twee Kapelse basisscholen verhuizen naar 't Saamdeel
KAPELLE - De Verhuizing van de basisscholen De Moolhoek en 't Honk is begonnen. Het personeel van beide scholen is druk bezig met de inrichting van het nieuwe onderkomen.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/twee-kapelse-basisscholen-verhuizen-naar-t-saamdeel-1.6212033
2016-07-22T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6212038.1469136301!image/image-6212038.JPG
Kapelle,Basisonderwijs,De Moolhoek,basisschool,'t Honk,Chantal Kentin,'t Saamdeel,Margreet Wabeke,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Twee Kapelse basisscholen verhuizen naar 't Saamdeel

Twee Kapelse basisscholen verhuizen naar 't Saamdeel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Personeel van 't Honk is druk bezig met de inrichting van de nieuwe klaslokalen in 't Saamdeel. Het Honk-deel is herkenbaar aan de rode accenten.
   Fotograaf
  KAPELLE - De Verhuizing van de basisscholen De Moolhoek en 't Honk is begonnen. Het personeel van beide scholen is druk bezig met de inrichting van het nieuwe onderkomen.

  Juichend gooit een leerkracht van 't Honk een lege doos op de stapel. "Weer eentje leeg", klinkt het opgewekt door de gangen van 't Saamdeel. In de multifunctionele accomodatie (mfa) wordt de laatste dagen hard gewerkt door personeel van De Moolhoek en 't Honk. Want vanaf 5 september is dat het nieuwe onderkomen voor de twee Kapelse bassischolen.

  Bezichtigen 

  "De leerlingen zijn dinsdag komen kijken", vertelt Directeur Margreet Wabeke van 't Honk. "Dan weten ze waar ze op 5 september naartoe moeten. Want het is toch allemaal nieuw voor ze. Er is trouwens op de eerste schooldag ook nog gelegenheid voor de ouders om te komen kijken. Dat geldt ook voor De Moolhoek."

  Verhuizen

  De lokalen van de scholen worden deze dagen gevuld. Het nieuwe meubilair is binnen en ook de spullen uit de oude scholen zijn overgebracht. "Veel collega's zullen hier in de vakantie nog aardig wat uurtjes doorbrengen", zegt Chantal Kentin van De Moolhoek. "Maar dat vinden ze niet erg hoor."

  Speeltoestellen

  Niet alleen binnen, ook buiten gebeurt nog van alles. De bestrating rond de mfa nadert ook voltooiïng. Het speelplein oogt alleen nog kaal. Maar daar komt volgens Wabeke snel verandering in: "Met een sponsorloop en bijdrage's van de gemeente, sponsoren, ouders en bekenden hebben de leerlingen van beide scholen geld ingezameld voor speeltoestellen. Die zijn inmiddels besteld."