article
1.5672708
YERSEKE - Topchef Edwin Vinke start in Yerseke een nieuw restaurant.
Topchef Edwin Vinke start restaurant Yerseke
YERSEKE - Topchef Edwin Vinke start in Yerseke een nieuw restaurant.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/topchef-edwin-vinke-start-restaurant-yerseke-1.5672708
2016-01-29T09:27:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5643350.1453279748!image/image-5643350.JPG
Yerseke,Sociaal en maatschappij,Horeca,Culinair,restaurant,zee/land/zilt,Edwin Vinke,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Topchef Edwin Vinke start restaurant Yerseke

Topchef Edwin Vinke start restaurant Yerseke

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Edwin Vinke.
      Fotograaf
    YERSEKE - Topchef Edwin Vinke start in Yerseke een nieuw restaurant.

    Het nieuwe restaurant 'Zee/land/zilt' komt bij de oesterputten en wordt gerealiseerd in samenwerking met oesterbedrijf Delta Ostrea. Vinke gaat niet zelf in de keuken staan, maar hij is samen met zijn vrouw Blanche wel verantwoordelijk voor de bedrijfvoering en het bedenken van de gerechten. Blanche Vinke heeft ook het interieur ontworpen.

    De kaart van het restaurant zal volledig gericht zijn op schelpdieren, zoals oesters, mosselen, krukels en scheermessen maar ook krab en kreeft.

    "Vanuit de put zo op het bord", zegt Vinke. "Heel basic, heel lokaal."

    De gasten kunnen straks kiezen uit een menu met mossels of fruit de mer. Op de benedenverdieping van het pand komt de oesteracademie. waar (jonge) koks kennis op kunnen doen over oesters.

    Edwin Vinke hoopt begin april open te gaan.