article
1.6435519
HANSWEERT - The Dire Straits, Marco Borsato, Avicii en Armin van Buuren. Ze waren allemaal te horen, vrijdagavond in de Reimerswaalhal in Kruiningen.
Scheldegalm viert heel weekend feest
HANSWEERT - The Dire Straits, Marco Borsato, Avicii en Armin van Buuren. Ze waren allemaal te horen, vrijdagavond in de Reimerswaalhal in Kruiningen.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/scheldegalm-viert-heel-weekend-feest-1.6435519
2016-09-24T07:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6436478.1474701240!image/image-6436478.JPG
Hansweert,Muziek,Taptoe,Answester Dweilbandfestival,Scheldegalm,Orkest Koninklijke Luchtmacht,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Scheldegalm viert heel weekend feest

Scheldegalm viert heel weekend feest

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelde tijdens Scheldegalm werk van onder meer Dire Straits en Marco Borsato.
   Fotograaf
  HANSWEERT - The Dire Straits, Marco Borsato, Avicii en Armin van Buuren. Ze waren allemaal te horen, vrijdagavond in de Reimerswaalhal in Kruiningen.

  Weliswaar niet in levende lijve, maar vertolkt door het 48-koppige orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

  Onder leiding van chef-dirigent majoor Jasper Staps speelde het orkest voor zo'n zeshonderd toeschouwers delen van haar show 'Made in NL' en de nieuwe show 'Space'. Het gezelschap was naar Kruiningen gekomen voor de aftrap van het feestweekend van Muziekvereniging Scheldegalm uit Hansweert.

  Die vereniging viert dat ze 30 september 1886 het levenslicht zag in Hotel Paviljoen. De festiviteiten worden gecombineerd met het eerste feestweekend voor het 150-jarige bestaan van het Kanaal door Zuid-Beveland.

  Vandaag gaat de 130-jaar oude vereniging zelf aan de bak. Samen met Koninklijke Harmonie 'Eendracht Maakt Macht' uit Kruiningen, OKK Wemeldinge en muziekvereniging Vooruit en Concordia uit Waarde/Krabbendijke wordt vanaf 13.30 uur in Hansweert het Kapelle-Reimerswaalfestival gehouden. Diezelfde avond is er om 19.30 uur taptoe voor de Katholieke kerk. Deltaband Vlissingen, Jonge Kracht uit Kapelle en drumfanfare Hosanna Axel treden op.

  Morgen is het de Answester Dweilbanddag. Vanaf 13.00 uur spelen tien dweilbandjes op verschillende locaties in Hansweert.