article
1.6580373
's-GRAVENPOLDER - Op het terrein van Apollo'69 komt volgend jaar juni een openbaar toegankelijke voetbalkooi met kunstgras. Dat zegt voorzitter van de 's-Gravenpolderse voetbalclub Jacco van der Velde.
Pannakooi met kunstgras voor Apollo'69
's-GRAVENPOLDER - Op het terrein van Apollo'69 komt volgend jaar juni een openbaar toegankelijke voetbalkooi met kunstgras. Dat zegt voorzitter van de 's-Gravenpolderse voetbalclub Jacco van der Velde.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/pannakooi-met-kunstgras-voor-apollo-69-1.6580373
2016-10-27T13:09:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4490909.1430400833!image/image-4490909.jpg
s-Gravenpolder,Wethouder,Voetbal-amateur,pannakooi,Ad Schenk,S.V. Apollo '69,Jacco van der Velde,Johnny Schouwenaar,kunstgras,hermes,'s-Gravenpolder
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Pannakooi met kunstgras voor Apollo'69

Pannakooi met kunstgras voor Apollo'69

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  's-GRAVENPOLDER - Op het terrein van Apollo'69 komt volgend jaar juni een openbaar toegankelijke voetbalkooi met kunstgras. Dat zegt voorzitter van de 's-Gravenpolderse voetbalclub Jacco van der Velde.

  De zogenoemde pannakooi is zo groot als een kwart voetbalveld. Het is de bedoeling dat de mini's (voetballertjes tot een jaar of zes- zeven) in deze pannakooi gaan trainen en wedstrijden spelen. "Oudere kinderen kunnen er in hun vrije tijd komen om een balletje te trappen", voegt Johnny Schouwenaar, bestuurslid en jeugdtrainer van de voetbalclub toe.

  Acties

  De vereniging probeert nu bij de gemeente Borsele de vergunning rond te krijgen. De jeugdcommissie van Apollo'69 heeft de afgelopen tweeënhalfjaar niet stilgezeten om geld voor de pannakooi bij elkaar te krijgen. Door allerlei acties (clubactie, voetbalplaatjes bij de supermarkt, sponsorloop en lootjes verkopen) hebben ze zo'n zestig tot zeventig procent van het benodigde geld binnengehaald.

  Investeringsfonds

  De Borselse wethouder Ad Schenk bevestigt dat ook de gemeente een duit in het zakje doet. "Omdat de vereniging zelf flink aan de slag is gegaan heb ik toegezegd dat de overige dertig procent uit ons investeringsfonds komt." Dat komt neer op een bedrag tussen de vijf- en tienduizend euro. De pannakooi zou volgens hem zo'n 25.000 tot 30.000 euro moeten kosten. Omdat het geld vrijgemaakt wordt uit het investeringsfonds van de gemeente, stopt de voetbalclub nog vijftien jaar een klein bedrag terug in het investeringsfonds van Borsele.

  Materiaal kunstgras

  De club heeft nog niet besloten of het kunstgrasveld van korrels van rubber of kurk wordt voorzien. "We willen eerst de onderzoeken en huidige discussie over rubberen korrels afwachten. Maar voorlopig gaan we ervan uit dat het kurk wordt", vertelt Van der Velde. De verwachting is dat de pannakooi opengaat als de voetbalclub zijn vijftigjarig bestaan viert.