article
1.6178373
GOES - Goes heeft een sociaal beleid, maar wel een zwak sociaal beleid.
Onenigheid over sociaal beleid Goes
GOES - Goes heeft een sociaal beleid, maar wel een zwak sociaal beleid.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/onenigheid-over-sociaal-beleid-goes-1.6178373
2016-07-08T14:39:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4272786.1395149401!image/image-4272786.jpg
Goes,Raadslid,Gemeenteraad,Wethouder,Politieke partij,Gemeente,Financiën,Motie,Beleid,Minima,Partij voor Goes,André van der Reest,SP,Sociaal,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Onenigheid over sociaal beleid Goes

Onenigheid over sociaal beleid Goes

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GOES - Goes heeft een sociaal beleid, maar wel een zwak sociaal beleid.

  Dat vindt de Partij voor Goes (PvG). Fractievoorzitter Henk Hoogerland en wethouder André van der Reest (SGP-CU) lagen donderdagavond tijdens de raadsvergadering met elkaar in de clinch over die kwalificaties.

  Aannames die niet kloppen

  De discussie volgde na indiening van een motie door PvG en SP, die willen dat een fors overschot van 3 ton op het onderdeel zorg alsnog bij de doelgroep (chronisch zieken en gehandicapten) terechtkomt. "Er zijn aannames gedaan die van geen kanten kloppen, geef dat gewoon toe", foeterde Hoogerland. Sociaal zwakkeren zouden veel meer kunnen krijgen, stelt hij.

  Niet uitgeven maar bewaren

  Van der Reest was op zijn beurt gepikeerd over de uitspraken van Hoogerland, die volgens hem 'een ander beeld van de werkelijkheid' heeft dan het college. "Overschotten moet je niet direct uitgeven, maar juist bewaren om eventuele toekomstige tegenvallers mee op te vangen." PvG en SP stemden uiteindelijk tegen het voorstel hoe het tekort van 1,8 miljoen op het uitvoeringsplan Werk, Inkomen en Zorg kan worden weggewerkt.