article
1.6288675
ELLEWOUTSDIJK - Het liefst niet te warm, maar wel droog. Dat is het weertype waar de organisatie van Oeljebroelje in Fort Ellewoutsdijk op hoopt.
Oeljebroelje: laagdrempelige cultuur in Fort Ellewoutsdijk
ELLEWOUTSDIJK - Het liefst niet te warm, maar wel droog. Dat is het weertype waar de organisatie van Oeljebroelje in Fort Ellewoutsdijk op hoopt.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/oeljebroelje-laagdrempelige-cultuur-in-fort-ellewoutsdijk-1.6288675
2016-08-24T05:45:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5878317.1459433802!image/image-5878317.jpg
Ellewoutsdijk,Evenement,Oeljebroelje,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Oeljebroelje: laagdrempelige cultuur in Fort Ellewoutsdijk

Oeljebroelje: laagdrempelige cultuur in Fort Ellewoutsdijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het festival
   Fotograaf
  ELLEWOUTSDIJK -  Het liefst niet te warm, maar wel droog. Dat is het weertype waar de organisatie van Oeljebroelje in Fort Ellewoutsdijk op hoopt.

  Oeljebroelje (Zuid-Bevelands voor 'van alles wat') wordt traditioneel op de laatste zondag van de schoolvakantie gehouden. Dit jaar is dat zondag 4 september. "We doen het echt voor de Zeeuwen", zegt voorzitter Alice Speckman van de werkgroep van de culturele raad. "Op maandag beginnen de scholen weer en dan heb je de zondag nog om iets leuks met de kinderen te doen."

  Oeljebroelje werd zes jaar geleden voor het eerst gehouden. Toen nog onder de naam 'Cultuurfestival aan de Schelde'. "We hebben als culturele raad ook de taak om activiteiten te verzinnen in de gemeente Borsele. We hadden wel eens een tentoonstelling georganiseerd in Fort Ellewoutsdijk en dachten: een kunstmarkt, dat zou ook wel leuk zijn."

  Laagdrempelig

  Inmiddels heeft Oeljebroelje naam gemaakt en komen muzikanten en exposanten spontaan naar de organisatie toe om een plekje te bemachtigen. Oeljebroelje is laagdrempelig en voor het hele gezin. "Het is muziek, het is jongleren. Er zijn allemaal glastechnieken, sieraden en het Fort zelf is ook cultuur."

  Oeljebroelje is van 11.00 tot 17.00 uur in Fort Ellewoutsdijk en gratis te bezoeken. Er is een breed programma met activiteiten voor volwassenen en kinderen.

  Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de culturele raad Borsele.