article
1.6157643
WISSENKERKE - In financieel opzicht was 2015 een goed jaar voor de gemeente Noord-Beveland. Onder aan de streep van de jaarrekening staat een overschot van ruim zes ton.
Noord-Beveland wil overschot 'teruggeven' aan inwoners
WISSENKERKE - In financieel opzicht was 2015 een goed jaar voor de gemeente Noord-Beveland. Onder aan de streep van de jaarrekening staat een overschot van ruim zes ton.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/noord-beveland-wil-overschot-teruggeven-aan-inwoners-1.6157643
2016-07-01T12:13:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4648003.1459255809!image/image-4648003.JPG
Noord-Beveland,Gemeenteraad,Overschot,Samenlevingsfonds,Amendement,Betrokken Noord-Beveland,BEN,Jaarrekening,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Noord-Beveland wil overschot 'teruggeven' aan inwoners

Noord-Beveland wil overschot 'teruggeven' aan inwoners

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wissenkerke gemeentehuis
   Fotograaf
  WISSENKERKE - In financieel opzicht was 2015 een goed jaar voor de gemeente Noord-Beveland. Onder aan de streep van de jaarrekening staat een overschot van ruim zes ton.

  Dat overschot van 638.822 euro moet terug naar de inwoners van het eiland, vinden alle fracties. Wel verschillen zij van mening over de manier waarop dat moet gebeuren. 

  Betrokken Noord-Beveland (BEN) legde donderdag in de raadsvergadering een amendement op tafel met het voorstel een miljoen uit de algemene reserve te halen en dit geld onder te brengen in een fonds dat vergrijzing en ontgoening moet tegengaan. BEN noemt verschillende mogelijkheden om de jeugd financieel te ondersteunen. Een tegemoetkoming voor het vervoer van schoolgaande kinderen bijvoorbeeld, of een bijdrage aan de contributie voor de sportclub.

  De overige fracties verwierpen het voorstel van BEN omdat het qua mogelijkheden veel overeenkomsten vertoont met het nieuwe samenlevingsfonds. De raad riep dat fonds afgelopen december in het leven en stortte hierin het Delta-dividend van 308.250 euro.

  Op BEN na steunden alle fracties het amendement van VVD, CDA en SGP. Dat betekent dat na aftrek van 105.000 euro voor het individueel keuzebudget ruim vijf ton overblijft. De helft hiervan wordt aan het samenlevingsfonds toegevoegd, de andere helft gaat naar dorpsvernieuwing en het opknappen van de strandopgangen naar de Banjaard.