article
1.4735122
COLIJNSPLAAT - Kok Hans Everse van Cleijenborch CulinR in Colijnsplaat heeft, als één van de 'founding fathers' van Dutch Cuisine, vorige week zijn handtekening gezet onder het manifest Dutch Cuisine.
Kok uit Colijnsplaat wil meer volgens de seizoenen koken
COLIJNSPLAAT - Kok Hans Everse van Cleijenborch CulinR in Colijnsplaat heeft, als één van de 'founding fathers' van Dutch Cuisine, vorige week zijn handtekening gezet onder het manifest Dutch Cuisine.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/kok-uit-colijnsplaat-wil-meer-volgens-de-seizoenen-koken-1.4735122
2015-01-27T17:34:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4462001.1426711612!image/image-4462001.jpg
Colijnsplaat,Voeding,Manifest,Oosterscheldewater,Dutch Cuisine,Cleijenborch CulinR,Hans Everse,Koksgilde,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Kok uit Colijnsplaat wil meer volgens de seizoenen koken

Kok uit Colijnsplaat wil meer volgens de seizoenen koken

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Hans Everse
      Fotograaf
    COLIJNSPLAAT - Kok Hans Everse van Cleijenborch CulinR in Colijnsplaat heeft, als één van de 'founding fathers' van Dutch Cuisine, vorige week zijn handtekening gezet onder het manifest Dutch Cuisine.

    Gaan we met z'n allen op de oude weg door dan zijn er in 2050 twee wereldbollen nodig om te kunnen leven. Dat bewustzijn, gecombineerd met trots op de eigen Nederlandse keuken, is terug te vinden in de principes van het manifest. Het streven van Dutch Cuisine - een initiatief van het Koksgilde - is om zoveel mogelijk gebruik te maken van wat de natuur in de verschillende seizoenen biedt, zoveel mogelijk uit eigen regio te betrekken, geen producten te verspillen en zonder kunstmatige toevoegingen te werken. Tachtig procent van het eten is van het seizoen, zoals ook gestreefd wordt naar 80 procent groente en 20 procent vlees of vis.

     

    Zie de PZC van woensdag en: www.dutch-cuisine.nl