article
1.6285006
KAPELLE - Voor even zijn een hamer en spijkers belangrijker dan de mobiele telefoon. Hutten bouwen en spelletjes spelen, dat is waar het tijdens de Kapelse kindervakantieweek Rommeldam om draait.
Kinderen én leiding worden blij van Rommeldam in Kapelle (video)
KAPELLE - Voor even zijn een hamer en spijkers belangrijker dan de mobiele telefoon. Hutten bouwen en spelletjes spelen, dat is waar het tijdens de Kapelse kindervakantieweek Rommeldam om draait.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/kinderen-%C3%A9n-leiding-worden-blij-van-rommeldam-in-kapelle-video-1.6285006
2016-08-22T17:03:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6285098.1471885302!image/image-6285098.JPG
Kapelle,Recreatieproject,Vrijwilligerswerk,Biezelinge,B-groep,A-groep,Bazaar,Evelinge de Klerk,Kindervakantieweek,Wemeldinge,Rommeldam,Hutten,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Kinderen én leiding worden blij van Rommeldam in Kapelle (video)

Kinderen én leiding worden blij van Rommeldam in Kapelle (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De deelnemers aan Rommeldam in Kapelle bouwen hun eigen versie van Duckstad.
   Fotograaf
  KAPELLE - Voor even zijn een hamer en spijkers belangrijker dan de mobiele telefoon. Hutten bouwen en spelletjes spelen, dat is waar het tijdens de Kapelse kindervakantieweek Rommeldam om draait.

  Het gehamer op het scoutingterrein aan het Kapelse Bospad is al op de parkeerplaats van sportcentrum Groenewoud te horen. Thijs (11) timmert samen met zijn vrienden Dylan (12) en Dennis (11) aan het hoogste bouwwerk op het terrein: de boerderij van oma Duck.

  Het thema voor de kinderen van de B-groep (de groepen 6, 7 en 8) is 'strips' en dus toveren de de deelnemertjes het grasveld in een paar dagen tijd om tot een replica van Duckstad. Ook alle andere activiteiten zoals het levend Stratego en de speurtocht staan in het teken van bekende striphelden. Een leuk thema, vinden de drie jonge Kapellenaren. Ze lezen best graag strips. "Als ik geen wifi heb", zegt Dylan er snel achteraan. Het leuke aan Rommeldam vindt hij dat hij zijn vrienden weer ziet. Dennis knikt. Hij heeft nu al zin in de bazaar. "Dan kan ik aan iedereen laten zien wat ik gemaakt heb."

  Vrijwilligers

  Het programma van Rommeldam heeft al jaren dezelfde onderdelen, maar is nog altijd in trek bij de basisschooljeugd. Het aantal aanmeldingen voor de A-groep (groep 3, 4 en 5) is met 110 wat aan de lage kant, maar de B-groep heeft, net als voorgaande jaren, ruim 180 deelnemers. Voor Eveline de Klerk is het elk jaar weer een feestje. De vrijwillige hoofdleiding van de B-groep is er dit jaar voor de achttiende keer bij. Ze kan zich geen zomervakantie meer voorstellen zonder Rommeldam. "De sfeer is altijd goed. Ik vind het zó leuk om de reacties van de kinderen te zien als ze lekker aan het timmeren zijn. En met de leiding onderling is het ook erg gezellig."

  Stoer

  Klasgenoten Veerle, Lois en Kirsten (alle drie 9) zijn voor het eerst bij de B-groep en dat bevalt hen goed. Met veel plezier bouwen ze aan het geldpakhuis van Dagobert Duck. Dat timmeren echt niet alleen iets voor mannen is, bewijzen de hamers in hun handen. "Wij zijn meer jongensmeisjes", legt Kirsten uit. Veerle knikt en wijst op haar broek. "Wij dragen bijna nooit jurkjes." "En we zitten op stoere sporten: voetbal en karate", vult Lois aan.

  Uitgelichte video

  Afbeelding