article
1.6120232
KAPELLE - Aan alles komt een eind, dus ook aan openbare basisschool De Moolhoek in Kapelle.
Kapelse basisschool De Moolhoek verdwijnt, de herinneringen blijven
KAPELLE - Aan alles komt een eind, dus ook aan openbare basisschool De Moolhoek in Kapelle.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/kapelse-basisschool-de-moolhoek-verdwijnt-de-herinneringen-blijven-1.6120232
2016-06-19T08:34:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6121019.1466347413!image/image-6121019.JPG
Kapelle,School,Nieuwbouw,Openbaar gebouw,Sloop,De Moolhoek,Afscheid,Reünie,Basisschool,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Kapelse basisschool De Moolhoek verdwijnt, de herinneringen blijven

Kapelse basisschool De Moolhoek verdwijnt, de herinneringen blijven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het afscheid van het oude schoolgebouw van De Moolhoek was tevens een soort reünie.
   Fotograaf
  KAPELLE - Aan alles komt een eind, dus ook aan openbare basisschool De Moolhoek in Kapelle.

  Nou ja, aan het gebouw dan. Kinderen en leerkrachten trekken na de zomer in de fonkelnieuwe brede school 't Saamdeel, samen met basisschool 't Honk. Het huidige gebouw van de Moolhoek gaat in het najaar plat en daarom was er zaterdag voor iedereen die dat wilde gelegenheid om nog eens rond te kijken in de school waar de afgelopen vier decennia zoveel mensen hebben geleerd, gewerkt of anderzins bij betrokken waren. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en zo werd het afscheid van een gebouw meteen een soort reünie.

  Directeur Niek Flipse, die zelf met ingang van het nieuwe schooljaar stopt als schoolleider, zag het geamuseerd aan. "Het valt op dat veel mensen zeggen dat er in al die tijd zo weinig is veranderd", zei hij. Het gebouw is na 41 jaar dan ook volledig afgeschreven. "Het is behelpen, er valt steeds meer uit. Nog vijf weken, we halen de eindstreep wel."

  Er verhuist bijna niets mee naar de nieuwbouw, een eindje verderop aan de Vroonlandseweg. "Het meubilair gaat naar Ghana, de cv-ketel naar een ziekenhuis in Roemenië", zei Flipse. "Alleen de roestvrijstalen kapstokken nemen we mee."

  Op tafels lagen zaterdag heel veel oude foto's, die door bezoekers mochten worden meegenomen als ze zichzelf er op terugvonden. Ze riepen allerlei herinneringen op. Ook Juliet Hoogesteger uit Wemeldinge denkt met een grote glimlach terug aan haar basisschooltijd, van 1981 tot 1989. Met meer plezier nog dan aan de middelbare school. "We hadden een hele leuke, hechte klas", vertelde ze. Ook haar viel het op dat de indeling van de school nog hetzelfde is als toen ze zelf leerling was. Gevraagd naar haar leukste herinnering komt er direct iets boven: "Een uitwisseling met Engeland in groep 8. Vijf dagen in een gastgezin, geweldig."

  Op de plek van De Moolhoek verrijzen na de sloop huizen.