article
1.6168559
KAMPERLAND - Ontmoedig fietsen op de Ruiterplaatweg en stimuleer het gebruik van de Veerweg. Deze aanpak moet ervoor gaan zorgen dat de Veerweg weer het levendige dorpshart van Kamperland wordt.
Kamperland wil fietsers naar Veerweg lokken
KAMPERLAND - Ontmoedig fietsen op de Ruiterplaatweg en stimuleer het gebruik van de Veerweg. Deze aanpak moet ervoor gaan zorgen dat de Veerweg weer het levendige dorpshart van Kamperland wordt.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/kamperland-wil-fietsers-naar-veerweg-lokken-1.6168559
2016-07-05T13:21:12+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6168597.1467724845!image/image-6168597.jpg
Kamperland,Fiets,Rondom Kamperland,Het Lint Verbindt,Fietsverkeer,Veerweg,Casembroothuis,Nieuwstraat,Ruiterplaatweg,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Kamperland wil fietsers naar Veerweg lokken

Kamperland wil fietsers naar Veerweg lokken

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Ruiterplaatweg in Kamperland.
   Fotograaf
  KAMPERLAND - Ontmoedig fietsen op de Ruiterplaatweg en stimuleer het gebruik van de Veerweg. Deze aanpak moet ervoor gaan zorgen dat de Veerweg weer het levendige dorpshart van Kamperland wordt.

  Om fietsende toeristen te verleiden het dorp in te gaan, komt de Ruiterplaatweg (de hoofdweg langs het dorp) er op twee plaatsen anders uit te zien. De uitvoegstrook voor autoverkeer bij bierbrouwerij Emelisse verdwijnt en het vrijliggende fietspad naast de weg wordt zodanig ingericht dat mensen sneller afbuigen en oversteken naar de Noordstraat.

  Nog groter is de verandering op het kruispunt Ruiterplaatweg, Molenweg en Noordstraat. De stoplichten maken plaats voor een gelijkwaardige kruising waar maximaal dertig kilometer per uur gereden mag worden. Met een pleinachtige inrichting moet het terrein rondom het kruispunt een aantrekkelijk verblijfsgebied worden voor toeristen en inwoners.

  "Mensen moeten de indruk krijgen dat er in Kamperland wat te beleven valt", zei Jan d'Haens van advies- en ingenieursbureau Juust Daarom uit Kapelle. Hij presenteerde maandagavond de voorlopige fietsplannen naar aanleiding van de structuurschets Rondom Kamperland en het dorpsraadproject Het Lint Verbindt. Een kleine honderd man woonde de presentatie in het Casembroothuis bij.

  Na afloop mochten de aanwezigen hun mening geven. Tot opluchting van veel Kamperlanders is het plan voor eenrichtingsverkeer in de Veerweg van de baan. Volgens d'Haens zou het de parallel gelegen Nieuwstraat te veel belasten. Kritiek was er onder meer vanuit de bewoners van De Schotsman. Zij zijn bang dat de Ruiterplaatweg zonder fietsers een racebaan wordt.

  Mensen kunnen hun opmerkingen tot 1 augustus indienen bij de gemeente. Daarna gaat Juust Daarom aan de slag met de definitieve uitwerking. De raad buigt zich in het najaar over de plannen.