article
1.6196752
BIEZELINGE - Riek Duijnhouwer werkt komende vrijdag voor het laatst op basisschool De Linge in Biezelinge. Met een receptie op donderdag krijgt de geboren juf een passend afscheid.
Juf Riek stopt 'al' na 46 jaar
BIEZELINGE - Riek Duijnhouwer werkt komende vrijdag voor het laatst op basisschool De Linge in Biezelinge. Met een receptie op donderdag krijgt de geboren juf een passend afscheid.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/juf-riek-stopt-al-na-46-jaar-1.6196752
2016-07-16T07:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6196767.1468610606!image/image-6196767.JPG
Biezelinge,Onderwijs,Riek Duijnhouwer,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Juf Riek stopt 'al' na 46 jaar

Juf Riek stopt 'al' na 46 jaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Juf Riek Duijnhouwer temidden van haar laatste groep kinderen: "In het begin zal ik de deur hier niet platlopen. Dat zou me te veel zeer doen."
   Fotograaf
  BIEZELINGE - Riek Duijnhouwer werkt komende vrijdag voor het laatst op basisschool De Linge in Biezelinge. Met een receptie op donderdag krijgt de geboren juf een passend afscheid.

  Het is aftellen geblazen. Nog vijf schooldagen en dan zit de schoolcarrière van juf Riek er op. Na 46 jaar voor de klas neemt zij afscheid van CBS De Linge in Biezelinge. Ze mag met pensioen. Met een dubbel gevoel, weliswaar. Want gemakkelijk zal het voor Riek Duijnhouwer niet zijn.

  "Het is en was m'n lust en m'n leven", vertelt de vrouw die 46 jaar geleden begon als kleuterjuf bij De Eerste Stap. "Zo heette de kleuterschool indertijd. Pas toen die met de lagere school samenging werd het De Linge voor mij." Dat Riek het onderwijs in ging was eigenlijk een vanzelfsprekendheid. "Ik riep als kleuter al dat ik juf wou worden."

  De Kapelse begon dus als kleuterjuf in Biezelinge. "Dat lag binnen de familie nog wel een beetje gevoelig." Zelf verhuisde ze op haar 21ste naar Goes. Dat had als bijkomend voordeel dat ze ook eens naar buiten kon zonder direct herkend en aangesproken te worden. Maar de Biezelingse school bleef zij al die jaren trouw.

  Zwerven

  "Na een aantal jaren de kleuters gehad te hebben, ben ik een tijdje gaan 'zwerven'. In die fase heb ik verschillende groepen gedaan. Op een bepaald moment begonnen wij als één van de eersten met een combinatieklas 2/3. Die kreeg ik toen onder mijn hoede."

  In Biezelinge kent daardoor bijna iedereen deze schooljuf. Verschillende generaties groeiden op met juf Riek voor de klas. Op den duur kreeg ze zelfs kinderen van 'haar' kinderen in de klas. "Het eerste kind van een kind vond ik verschrikkelijk", bekent Riek. "Maar daarna raak je er snel aan gewend."

  Alle oud-leerlingen en ouders krijgen donderdag 21 juli nog één keer de gelegenheid om juf Riek de hand te schudden. Op school wordt dan van 17.00 uur tot 19.00 uur een receptie gehouden. Riek vind het maar spannend: "Zet die receptie maar in de krant, hoor. Anders komt er straks helemaal niemand."

  Lees het hele verhaal in de krant van zaterdag.