article
1.6291408
KRUININGEN - Voor jongeren in Kruiningen is weinig te doen, vonden Berry Witteveen en zijn vrouw Joselien. Zo ontstond het idee voor een ontmoetingsplek.
Jeugd Kruiningen kan straks lekker chillen in de Safe Zone
KRUININGEN - Voor jongeren in Kruiningen is weinig te doen, vonden Berry Witteveen en zijn vrouw Joselien. Zo ontstond het idee voor een ontmoetingsplek.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/jeugd-kruiningen-kan-straks-lekker-chillen-in-de-safe-zone-1.6291408
2016-08-25T04:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6291471.1472069267!image/image-6291471.JPG
Kruiningen,Jeugd,Safe Zone,Ontmoetingsplaats,Jongeren,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Jeugd Kruiningen kan straks lekker chillen in de Safe Zone

Jeugd Kruiningen kan straks lekker chillen in de Safe Zone

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Drie van de vrijwilligers die de afgelopen weken hebben geklust aan Safe Zone, het nieuwe ontmoetingscentrum voor jongeren in Kruiningen. Vlnr: Jeugdouderling Diana Bruijn, vrijwilliger Marjolijn van Helden en initiatiefnemer Berry Witteveen.
   Fotograaf
  KRUININGEN - Voor jongeren in Kruiningen is weinig te doen, vonden Berry Witteveen en zijn vrouw Joselien. Zo ontstond het idee voor een ontmoetingsplek.

  Als de Kruiningse jeugd net zo enthousiast is over de Safe Zone als de groep vrijwilligers die zich een slag in de rondte klust om alles op tijd af te krijgen, dan komt het wel goed met de nieuwe ontmoetingsplek.

  De vrijwilligers zijn over het algemeen ouder dan de beoogde doelgroep, maar een groot deel heeft kinderen in de puberleeftijd en weet daardoor goed welke eisen jongeren stellen aan een hangplek. "Er moet wifi zijn, muziek en een eigen plek", somt Berry Witteveen op.

  Openingsavond

  In de nieuwe Safe Zone is dat allemaal voorhanden. De ontmoetingsplek is gevestigd in het verenigingsgebouw van de protestantse Johanneskerk aan de Hoofdstraat. Er wordt druk geklust om alles spic en span te krijgen voor de openingsavond op zaterdag 17 september. Bij toerbeurt hebben zo'n twaalf vrijwilligers vervolgens 'dienst' in de Safe Zone, die iedere zaterdagavond van zeven tot twaalf open is. Jongeren vanaf de eerste klas van de middelbare school kunnen zich op de bovenverdieping vermaken met een spelletje pool, een potje tafelvoetbal of een kletspraatje in de 'chillhoek'. Via een bluetooth-verbinding met hun mobiele telefoons bepalen ze zelf welke muziek ze afspelen. Willen ze hun hart luchten, dan kunnen ze bij een van de twee vrijwilligers terecht. Die zijn beneden, bij de bar, waar ze frisdrank verkopen en een oogje in het zeil houden.

  Respect

  De huisregels van Safe Zone zijn gebaseerd op respect. Voor andere mensen, hun mening en hun spullen. "Iedere jongere is welkom hier", zegt jeugdouderling Diana Bruijn. "Het maakt niet uit of iemand een reformatorische achtergrond heeft of helemaal geen kerkelijke achtergrond, zo lang we maar respect hebben voor elkaar." Diana hoopt dat de Johanneskerk met Safe Zone kan laten zien dat een kerk veel meer kan bieden dan alleen kerkdiensten.