article
1.6366797
WEMELDINGE - De obs Wemeldinge is uit zijn jas gegroeid. Een oplossing wordt gevonden bij de collega's van cbs De Hoeksteen. Die hadden nog een lokaal over. Da's ook wat. Maak je de overstap van de ene basisschool naar de andere, kom je toch weer in je oude school te zitten.
In Wemeldinge reikt krimpende basisschool groeiende school de helpende hand
WEMELDINGE - De obs Wemeldinge is uit zijn jas gegroeid. Een oplossing wordt gevonden bij de collega's van cbs De Hoeksteen. Die hadden nog een lokaal over. Da's ook wat. Maak je de overstap van de ene basisschool naar de andere, kom je toch weer in je oude school te zitten.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/in-wemeldinge-reikt-krimpende-basisschool-groeiende-school-de-helpende-hand-1.6366797
2016-09-10T04:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5337325.1459432759!image/image-5337325.jpg
Wemeldinge,Basisonderwijs,obs Wemeldinge,Yerseke,Bianca van Sluijs,David Bakker,cbs De Hoeksteen,Het Kompas,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / In Wemeldinge reikt krimpende basisschool groeiende school de helpende hand

In Wemeldinge reikt krimpende basisschool groeiende school de helpende hand

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  WEMELDINGE - De obs Wemeldinge is uit zijn jas gegroeid. Een oplossing wordt gevonden bij de collega's van cbs De Hoeksteen. Die hadden nog een lokaal over. Da's ook wat. Maak je de overstap van de ene basisschool naar de andere, kom je toch weer in je oude school te zitten.

  In Wemeldinge gebeurt dat dit schooljaar. De openbare basisschool (obs) Wemeldinge ziet het aantal leerlingen al jaren groter worden en groeit uit zijn jas. Zo erg zelfs dat door een gebrek aan ruimte groep 8 van die school een lokaal gebruikt van christelijke basisschool (cbs) De Hoeksteen.

  Extra groep

  "Eind vorig schooljaar zagen we al aankomen dat we dit jaar met heel veel kinderen te maken zouden krijgen", aldus Bianca van Sluijs van obs Wemeldinge. "De prognose gaf aan dat we een extra groep konden aanmaken, maar daar hebben we de ruimte niet voor. Dus hebben we contact opgenomen met de gemeente, de eigenaar van beide gebouwen."

  Uit het overleg met de gemeente en de twee basisscholen kwam als oplossing de 'kamerhuur' bij De Hoeksteen uit de bus. "We hebben heel veel afspraken gemaakt. Zo komen de kinderen 's morgens gewoon naar de obs. Daar zetten ze ook hun fietsen neer, bijvoorbeeld."

  Pauze

  Die afspraken zijn de eerste week al gelijk aangevuld. Want in de praktijk kwamen toch nog wel wat zaken naar voren. Van Sluijs: " Maar het draait nu goed. De pauze is 's ochtends op een ander tijdstip dan die van De Hoeksteen en tegen twaalf uur lopen de leerlingen weer terug naar de Spoorlaan."

  ]Ook volgens 'gastheer' David Bakker van De Hoeksteen levert de onderverhuur geen enkel probleem op. "De kinderen kennen elkaar. Ze zitten op dezelfde sportclub of vereniging of wonen vlak bij elkaar. Daarbij hanteren de twee scholen andere schooltijden. Ja hoor, dat gaat echt prima."

  Wisselingen

  Het leerlingenaantal van de obs Wemeldinge is de laatste jaren toegenomen. Terwijl De Hoeksteen het juist zag afnemen. Directeur Bakker: "Er zijn wat wisselingen geweest, de afgelopen jaren. Zowel in de directie als bij de leerkrachten. Dat is vaak voor een school niet zo goed. Maar we zijn nu in rustiger vaarwater terecht gekomen."

  Bakker is sinds dit schooljaar nog de enige directeur van de school. Vorig jaar deelde hij die baan nog met iemand anders. "Het bleek heel lastig om met z'n tweeën een stempel te drukken op het beleid en de school op te krikken en stabiel te krijgen", aldus Bakker, die ook in Yerseke nog directeur is van cbs Het Kompas. Die school is sinds 2011 juist ietsje gegroeid. "En als het in Yerseke kan, dan moet het hier in Wemeldinge toch ook kunnen."