article
1.6269926
HANSWEERT - De vijf camperplaatsen aan de Voorhaven zijn razend populair in de internationale camperwereld.
Hansweert is het camperparadijs
HANSWEERT - De vijf camperplaatsen aan de Voorhaven zijn razend populair in de internationale camperwereld.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/hansweert-is-het-camperparadijs-1.6269926
2016-08-17T04:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6270081.1471361484!image/image-6270081.jpg
Hansweert,Recreatie,Macken,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Hansweert is het camperparadijs

Hansweert is het camperparadijs

Foto's
3
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Netjes op een rijtje.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Recreatie bij de camper.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het bord bij de camperplaats.
      Fotograaf
    HANSWEERT - De vijf camperplaatsen aan de Voorhaven zijn razend populair in de internationale camperwereld.

    Belgen, Duitsers en Nederlanders rijden af en aan voor een plekje. Hij zit er heerlijk. Op een stoeltje voor de neus van zijn camper. Uitkijkend over de Westerschelde ziet hij de zeeschepen van en naar zijn vaderland varen. Meneer Macken uit het Belgische Diest geniet van het plekje op de camperplaats in Hansweert, vlak naast aannemersbedrijf Van der Straaten.

    Schepen

    "We zijn hier vanmorgen gekomen vanuit Bergen op Zoom", vertelt Macken. "Daar hebben we twee nachten gestaan. Ook op zo'n mooi plekje aan het water. Hier willen we weer een dag of twee blijven. Dan trekken we weer verder richting Middelburg. Maar eerst nog even genieten van de voorbij varende schepen. Want dat heb je bij ons niet."

    Macken is één van de gelukkigen die een plekje heeft weten te bemachtigen op de Hansweertse camperplaats. Want op het strookje asfalt is maar ruimte voor vijf campers. "Er zouden hier best wat meer plaatsen mogen komen", vindt hij. "Want er is ruimte genoeg."

    Bekeuring

    Voor de vijf afgetekende plaatsen voor campers ligt een strook gras. Maar Macken haalt het niet in z'n hoofd om zijn camper op het groen te zetten. "Nee, daar begin ik niet aan. Ik heb al van andere Belgen gehoord dat als je de camper op het gras zet, je een flinke bekeuring tegemoet kan zien."

    De Belg is zondag met zijn echtgenote richting Nederland vertrokken. "Dat is maar een goed uur rijden voor ons. Naar Frankrijk zijn we langer onderweg. Dit is onze verkenningstocht om te kijken waar we de komende jaren nog eens naartoe kunnen. Het is al lang geleden dat we hier geweest zijn. Zo'n twintig jaar terug was er nog helemaal niks voor campers."

    Uitzicht

    Terwijl Macken vertelt komen er zo nu en dan campers aanrijden over de dijk. Ook zij willen graag een plaatsje met uitzicht-op-zee. Een Duits echtpaar vist achter het net. Alle plekken zijn bezet. Zij kruipen bij een bevriend echtpaar in de camper dat wél één van de vijf felbegeerde plekjes heeft weten te veroveren.

    Uniek

    Ook een Nederlands gezin komt aanrijden. "Wij zijn al drie avonden om zes uur langsgereden om te kijken of er plek was. Maar steeds stond het vol", zegt de Limburger. En weer zit er waarschijnlijk niks anders op dan op zoek te gaan naar een andere spot. "En dat is jammer. Natuurlijk zijn er wel meer plekken voor campers in Zeeland. Maar dit is wel de meest unieke."