article
1.6415356
GOES - Roken is met ingang van het nieuwe jaar compleet taboe op de twee locaties van het Goese Lyceum in Goes. Voor leerlingen én docenten.
Goese Lyceum doet sigaret compleet in de ban
GOES - Roken is met ingang van het nieuwe jaar compleet taboe op de twee locaties van het Goese Lyceum in Goes. Voor leerlingen én docenten.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/goese-lyceum-doet-sigaret-compleet-in-de-ban-1.6415356
2016-09-19T17:48:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4756267.1423560497!image/image-4756267.jpg
Goes,School,Middelbaar onderwijs,Verslaving,Roken,Sigaret,Rookvrij,Schoolplein,Carin Biesterbosch,Goese Lyceum,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Goese Lyceum doet sigaret compleet in de ban

Goese Lyceum doet sigaret compleet in de ban

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • stockwegener roken rook sigaret rookverbod
   Titel
   stockwegener roken rook sigaret rookverbod
   Fotograaf
  GOES - Roken is met ingang van het nieuwe jaar compleet taboe op de twee locaties van het Goese Lyceum in Goes. Voor leerlingen én docenten.
  We willen een gezonde school zijn, dus dan moet je het goede voorbeeld geven.

  "We waren er al heel lang klaar mee, het geeft veel overlast", verklaart rector Carin Biesterbosch het besluit. "We willen een gezonde school zijn, dus dan moet je het goede voorbeeld geven."

  Het personeel is afgelopen voorjaar al op de hoogte gebracht van het voornemen en dat heeft zijn uitwerking niet gemist. "Veel collega's zijn alvast gestopt", zegt Biersterbosch. Het gaat in feite om het rookvrij maken van de buitenruimte, want binnen mag al langer nergens een sigaret meer worden opgestoken.

  Dat de invoering nog even op zich laat wachten, heeft te maken met het feit dat de school nog kauwt op de manier van handhaving. "Dat is lastig", zegt de rector. "Er zal veel meer toezicht moeten worden gehouden. Leerlingen van de bovenbouw sturen we van het plein." De school wil nog in overleg met bijzondere opsporingsambtenaren (boa's), politie en omwonenden. "Want een klein beetje bang voor overlast in de wijk zijn we wel." De rector schat in dat zich onder het totale leerlingenaantal van 1600 nog zo'n zestig rokers bevinden. Zij hebben nog geen protest aangekondigd. "We willen het positief insteken, ik wil van hen weten wat ze eventueel nodig hebben om te stoppen."

  Volgens Biesterbosch is Het Goese Lyceum (met locaties Bergweg en Oranjeweg) de eerste school in Goes die compleet rookvrij wordt. "Dus misschien gaat het wel leerlingen kosten", grapt Biesterbosch. Het Pieter Zeeman in Zierikzee, net als het Goese Lyceum onderdeel van de Pontes scholengroep, is sinds begin deze maand rookvrij. Vanaf 2020 is een rookvrij schoolplein overigens wettelijk verplicht.