article
1.6211299
GOES - Goes digitaliseert een aantal zaken op het gebied van parkeren.
Goes digitaliseert dagdeelkaarten
GOES - Goes digitaliseert een aantal zaken op het gebied van parkeren.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/goes-digitaliseert-dagdeelkaarten-1.6211299
2016-07-21T15:33:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4251071.1475090055!image/image-4251071.jpg
Goes,Communicatie,Gemeentedienst,Gemeente,Auto,Computer,Parkeren,Wethouder,Internet,Kraskaart,Parkeervergunning,Digitaal,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Goes digitaliseert dagdeelkaarten

Goes digitaliseert dagdeelkaarten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GOES - Goes digitaliseert een aantal zaken op het gebied van parkeren.

  Vergunningen en dagdeelkaarten zijn straks alleen nog online beschikbaar. "Efficiënter en klantvriendelijker", stelt wethouder Derk Alssema.

  Computer

  De gemeente brengt de producten onder in een zogeheten e-loket. Alles gaat daarbij via de computer. Het betekent ook dat het huidige systeem met dagdeelkaarten komt te vervallen. Goes keek al langer naar een andere manier om die kraskaarten (bedoeld voor parkeervergunninghouders die daarmee een bezoeker toch tijdelijk in hun straat kunnen laten parkeren) uit te geven. Afgelopen najaar ontstond enige ophef over het feit dat de kraskaarten werden voorzien van een vervaldatum. Dat 'probleem' wordt dus ondervangen met het digitaliseren ervan. Volgens Alssema krijgen aanvragers een digitaal 'saldo' dat ook kan worden aangevuld.

  Extra hulp

  Hij beseft dat met name minder digitaal onderlegde mensen zoals sommige ouderen of mensen die geen computer hebben, de nieuwe situatie wellicht niet zo klantvriendelijk zullen vinden. "Voor hen zullen we de eerste tijd extra hulp beschikbaar hebben." Per 1 januari volgend jaar zijn de vergunningen online af te nemen, per 1 maart volgen de kraskaarten. Vanaf 1 november dit jaar is het al mogelijk om (met hulp) vergunningen digitaal te verlengen.