article
1.6213237
GOES - De gemeente Goes gaat de overlast van meeuwen in het stadscentrum te lijf.
Goes bindt strijd aan met meeuwenoverlast in binnenstad
GOES - De gemeente Goes gaat de overlast van meeuwen in het stadscentrum te lijf.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/goes-bindt-strijd-aan-met-meeuwenoverlast-in-binnenstad-1.6213237
2016-07-22T11:31:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6213317.1469186933!image/image-6213317.jpg
Goes,Gemeente,Overlast,Meeuw,Binnenstad,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Goes bindt strijd aan met meeuwenoverlast in binnenstad

Goes bindt strijd aan met meeuwenoverlast in binnenstad

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GOES - De gemeente Goes gaat de overlast van meeuwen in het stadscentrum te lijf.

  Aan winkeliers, inwoners en de bezoekers van de binnenstad wordt extra aandacht gevraagd voor het schoonhouden van het centrum. Omdat de meeuw volgens de Flora- en faunawet een beschermde diersoort is, moet daar bij het beperken van de overlast rekening mee worden gehouden. Preventieve maatregelen die Goes kan nemen en waarbij dus ook de hulp van winkeliers, de inwoners en de bezoekers van de binnenstad wordt ingeroepen, zijn:

  • Geen afval op straat

  Winkeliers en bezoekers wordt gevraagd geen afval op straat aan te bieden of te gooien. In het gehele centrum staan afvalbakken, inwoners en winkeliers kunnen gebruik maken van (ondergrondse) afvalcontainers. Deze containers dienen goed te worden afgesloten.

  • Voer geen vogels

  Vogels hebben geen extra voer nodig. Te veel en ongeschikt voedsel is ook ongezond voor ze. Bovendien blijft vaak veel voer liggen, wat dus leidt tot overlast. Aan de horeca en de etenswarenverstrekkende bedrijven in Goes worden speciale posters hierover verstrekt.

  • Maak het dak meeuw-werend

  Meeuwen broeden graag op grinddaken en niet op een dak begroeid met planten. Om 'n dak meeuw-werend te maken, kunnen pinnen worden geplaatst of netten worden gespannen. Zo rond april volgend jaar, aan het begin van de broedperiode, zal als extra maatregel (voor volgend zomerseizoen) een valkenier met roofvogels worden ingezet. Deze methode, die de meeuw laat schrikken, voorkomt dat ze zich nestelen. Eerder was dit al succesvol in Goes-Oost.

  Winkeliers en inwoners die weten van een meeuwenbroedplaats vragen wij dit aan ons door te geven. Contactpersoon is Gert Goedegebuure, van de afdeling Openbare Ruimte. Hij is bereikbaar via g.goedegebuure@goes.nl.