article
1.6168474
GOES - Woningzoekenden die nu nog bij RWS in Goes staan ingeschreven, moeten binnen twee jaar een woning accepteren.
Eindeloos punten sparen voor huurwoning bij RWS is verleden tijd
GOES - Woningzoekenden die nu nog bij RWS in Goes staan ingeschreven, moeten binnen twee jaar een woning accepteren.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/eindeloos-punten-sparen-voor-huurwoning-bij-rws-is-verleden-tijd-1.6168474
2016-07-05T13:04:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4310472.1397201572!image/image-4310472.jpg
Goes,Woningbouwvereniging,Huurwoning-Huur,Wonen,Zuidwestwonen,Woningaanbod,RWS,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Eindeloos punten sparen voor huurwoning bij RWS is verleden tijd

Eindeloos punten sparen voor huurwoning bij RWS is verleden tijd

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GOES - Woningzoekenden die nu nog bij RWS in Goes staan ingeschreven, moeten binnen twee jaar een woning accepteren.

  Anders vervallen hun opgebouwde inschrijfpunten. Dat is het gevolg van de aanstaande verhuizing van het woningaanbod van RWS naar de website zuidwestwonen.nl . Daarop presenteert een groot aantal Zeeuwse en West-Brabantse woningcorporaties hun woningaanbod. De woningen van RWS worden per 11 juli overgeheveld. Bij zuidwestwonen kun je maximaal drie jaar ingeschreven staan en moet je jaarlijks verlengen. Na drie jaar begin je weer opnieuw. Mensen die nu bij RWS staan ingeschreven mogen hun punten meenemen, maar reageren ze niet binnen twee jaar op een woning, dan vervallen ze. "Dit systeem matcht meer met wat wij doen", legt manager Wonen Henry de Miranda van RWS uit. "Met het huidige spaarsysteem kun je bij wijze van spreken 20 jaar ingeschreven staan zonder te reageren, terwijl je dan wel voorrang hebt op iemand die echt omhoog zit. Dat past niet bij ons."

  Woning die voldoet

  Het nieuwe systeem is volgens De Miranda dan ook geen spaarsysteem, maar een woningaanbiedsysteem. "Met actief zoeken en reageren kun je binnen die drie jaar een woning vinden die voldoet aan het opgegeven profiel. Maar hoe specifieker de wensen, hoe minder de groot de kans, dat spreekt voor zich."

  Een aantal mensen is niet gelukkig met de overstap, merkt RWS. "Dat zijn mensen die nu een koophuis hebben, maar alvast staan ingeschreven voor het geval hun relatie over tien jaar misschien strandt. Of 18-jarigen die eerst gaan studeren en in de tussentijd punten sparen."

  Uitlegmomenten

  Woningzoekenden die bij de Goese corporatie staan ingeschreven - een kleine 9000 - krijgen tot 11 september de tijd om hun inschrijving op zuidwestwonen.nl te activeren. Ze ontvangen daarvoor deze week nieuwe inloggegevens. Na die datum vervallen opgebouwde inschrijfpunten.

  Voor woningzoekenden die moeite hebben met het digitaal regelen van zaken, houdt RWS zes uitlegmomenten op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 juli In sessies van 90 minuten wordt de website van Zuidwestwonen uitgelegd en geholpen met het activeren van de inschrijving. Woningzoekenden kunnen zich bij de corporatie aanmelden voor de sessies.