article
1.6251081
'S-GRAVENPOLDER - Maak een einde aan de onrust in 's-Heer Abtskerke en 's-Gravenpolder door te stoppen met het plan voor een azc bij 's-Gravenpolder. Dat vragen de dorpsraden van beide dorpen en het actiecomité Direct Betrokkenen aan de gemeenteraad.
Dorpsraden: stop met azc
'S-GRAVENPOLDER - Maak een einde aan de onrust in 's-Heer Abtskerke en 's-Gravenpolder door te stoppen met het plan voor een azc bij 's-Gravenpolder. Dat vragen de dorpsraden van beide dorpen en het actiecomité Direct Betrokkenen aan de gemeenteraad.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/dorpsraden-stop-met-azc-1.6251081
2016-08-09T05:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6169610.1473769149!image/image-6169610.JPG
Asiel,AZC,hermes,'s-Gravenpolder
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Dorpsraden: stop met azc

Dorpsraden: stop met azc

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Verontruste buurtbewoners verzetten zich tegen de komst van een azc aan de Polderweg bij ’s-Gravenpolder.
   Fotograaf
  'S-GRAVENPOLDER - Maak een einde aan de onrust in 's-Heer Abtskerke en 's-Gravenpolder door te stoppen met het plan voor een azc bij 's-Gravenpolder. Dat vragen de dorpsraden van beide dorpen en het actiecomité Direct Betrokkenen aan de gemeenteraad.
  Het is erg emotioneel geworden allemaal.

  "Wij vinden dat de gemeenteraad de eigen verantwoordelijkheid moet pakken", zegt Cees van Rij namens de drie clubs. "We zijn nu bezig om een brief te schrijven want er is onrust en er blijft onrust. In families wordt het onderwerp niet meer besproken tijdens verjaardagen omdat ze geen ruzie willen. Het is erg emotioneel geworden allemaal."

  In juni maakte het college van burgemeester en wethouders bekend dat er een azc komt. Er volgde direct veel protest vanuit beide dorpen. Naast de zorg en angst over de opvang van zoveel mensen is er vooral veel onvrede over de manier waarop de inwoners betrokken zijn bij dit besluit. Ze voelen zich overvallen.

  Inmiddels heeft het college besloten om het proces even stil te leggen. Na de vakantie gaat Borsele praten met andere Zeeuwse gemeenten en de Commissaris van de Koning. Het definitieve besluit of er een azc komt is uitgesteld tot december.

  De belangrijkste reden hiervoor is dat het college er niet van overtuigd is dat een azc bouwen op korte termijn noodzakelijk is. Het aantal asielzoekers neemt sterk af.

  Maar, zeggen de twee dorpsraden en het actiecomité, waarom nog wachten tot december met een besluit. "Wij zien daar het nut niet van in. Als burgemeester en wethouders nu zeggen 'we maken van uitstel afstel', kan volgens ons de onrust ver weggehaald worden", zegt Van Rij. "Wat we heel belangrijk vinden is dat het vertrouwen in het bestuur terugkomt. En we willen de burgemeester echt wel helpen."

  Lees meer in de PZC van dinsdag.