article
1.6117144
S-HEER ABTSKERKE - De dorpsraad van 's-Heer Abtskerke is boos. Erg Boos.
Dorpsraad 's-Heer Abtskerke is boos op Borsele over azc
S-HEER ABTSKERKE - De dorpsraad van 's-Heer Abtskerke is boos. Erg Boos.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/dorpsraad-s-heer-abtskerke-is-boos-op-borsele-over-azc-1.6117144
2016-06-17T13:06:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6117229.1466168679!image/image-6117229.jpg
Aagtekerke,Gemeente,Dorpsraad,Asiel,Albert de Jonge,'s-Gravenpolder,hermes,'s-Heer-Abtskerke
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Dorpsraad 's-Heer Abtskerke is boos op Borsele over azc

Dorpsraad 's-Heer Abtskerke is boos op Borsele over azc

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Entree 's-Heer Abtskerke vanaf 's-Gravenpolder
   Fotograaf
  S-HEER ABTSKERKE - De dorpsraad van 's-Heer Abtskerke is boos. Erg Boos.

  Boos op de gemeente Borsele. Omdat die 300 tot 500 vluchtelingen wil gaan huisvesten op een kavel grond net buiten 's-Gravenpolder. En die kavel bevindt zich op het grondgebied van 's-Heer Abtskerke.

  Verbolgen

  "In de media en bij de gemeente wordt het woord 's-Heer Abtskerke niet één keer genoemd", zegt voorzitter Albert de Jonge van de dorpsraad. "Terwijl het aan deze kant van het viaduct gewoon 's-Heer Abtskerke is. Mensen die daar wonen zijn ingezeten van 's-Heer Abtskerke. Slechts een paar daarvan zijn op het laatste moment geïnformeerd. De rest van het dorp heeft het uit de krant moeten vernemen. Daar zijn we zeer verbolgen over."

  Brief

  De Jonge vertelt dat de dorpsraad donderdagavond heeft vergaderd. "Daarbij hebben we een brief opgesteld. Die gaat vrijdagavond het dorp over en naar de gemeente. En op ons verzoek hebben we maandag een afspraak met de burgemeester."

  Impact

  In dat gesprek wil de dorpsraad zijn zorgen uiten. "Die gaan vooral over het aantal vluchtelingen en de impact die dat op de omgeving gaat hebben. Ze willen er 300 tot 500 asielzoekers onderbrengen. Ter vergelijking: In 's-Heer Abtskerke wonen ongeveer 350 mensen. En het kan volgens ons ook niet dat wij er helemaal niet in gekend zijn."

  Welkom

  Volgens De Jonge is de dorpsraad niet per definitie tegen asielzoekers. "Vooropgesteld zijn wij niet tegen de komst van vluchtelingen. Ze zijn natuurlijk welkom. Maar het aantal is buiten proporties. En de locatie lijkt ons ook niet de beste."