article
1.6346170
KAPELLE - De multifunctionele accommodatie in Kapelle beleefde maandagmorgen een drukke start. Twee basisscholen, de bieb en de kinderopvang openden er hun deuren.
Brede school 't Saamdeel heeft een bruisende start (video)
KAPELLE - De multifunctionele accommodatie in Kapelle beleefde maandagmorgen een drukke start. Twee basisscholen, de bieb en de kinderopvang openden er hun deuren.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/brede-school-t-saamdeel-heeft-een-bruisende-start-video-1.6346170
2016-09-06T04:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6346295.1473099063!image/image-6346295.jpg
Kapelle,Onderwijs en wetenschap,Basisonderwijs,School,Margreet Wabeke,Petra Kuipers,Jeanette Ross,Mirjan van Biesen,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Brede school 't Saamdeel heeft een bruisende start (video)

Brede school 't Saamdeel heeft een bruisende start (video)

Videos
1
Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ouders wachten op hun kinderen bij de nieuwe brede school 't Saamdeel.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Grote drukte bij de gloednieuwe bibliotheek in brede school 't Saamdeel.
   Fotograaf
  KAPELLE - De multifunctionele accommodatie in Kapelle beleefde maandagmorgen een drukke start. Twee basisscholen, de bieb en de kinderopvang openden er hun deuren.
  Het plein vinden ze allemaal supergaaf.

  Niets was meer zoals vorig schooljaar voor de leerlingen van 't Honk en De Moolhoek. Een nieuwe klas, een nieuwe juf of meester en een nieuw gebouw op een nieuwe locatie. En voor sommigen ook nog eens een nieuw rooster. Het was daarom even wennen voor de kinderen van de Kapelse basisscholen, maandagochtend in 't Saamdeel.

  "We hadden vanmorgen een bruisende start", vertelt Margreet Wabeke. De directeur van 't Honk neemt net met de rest van het Honk-personeel de dag door. "De kinderen moesten allemaal op zoek naar hun lokaal en alle ouders kwamen ook even kijken."

  De ongeveer vijfhonderd leerlingen moesten, uiteraard, wennen aan de nieuwe omgeving. "Maar dat geldt voor ons ook", zegt leerkracht Jeannette Ross. "Dat heeft een weekje of twee nodig om te landen."

  Hectisch

  De eerste dag is hectisch geweest, zo blijkt uit de opmerkingen van de leerkrachten. "Maar we zijn geen leerlingen kwijt, hoor", maakt er één een grapje. "En het plein vinden ze allemaal supergaaf", zegt een ander. "En het fietspad rond de school lijkt wel een renbaan."

  Petra Kuipers vertelt dat ze pas aan haar eerste kopje koffie van de dag bezig is. De leerkracht is enorm te spreken over de akoestiek van de lokalen: "Of ik moet een klas met uitzonderlijke talenten hebben. Maar het zingen was zó mooi. Dat was echt bijzonder."

  De kinderen van 't Honk zijn om 14.00 uur naar huis gegaan. In de Moolhoekvleugel wordt nog tot 15.15 uur les gegeven. Wabeke: "Wij zijn overgegaan op het continurooster. De Moolhoek draait nog de oude schooltijden."

  Bibliotheek

  Naast de twee scholen beleefden ook de kinderopvang en de bibliotheek gisteren hun vuurdoop in 't Saamdeel. Daar komt gelijk het voordeel van de gezamenlijke huisvesting om de hoek kijken. Want de bieb gaat op maandag tot en met vrijdag om 13.30 uur open. "Maar de schuifdeur naar de school kan open", aldus Mirjam van Biesen van de bibliotheek. "Dan kunnen ze op school al gebruik maken van de bieb voordat we geopend zijn."

  Uitgelichte video

  Afbeelding