article
1.6168312
YERSEKE - Eindelijk zit er schot in de opvulling van de drie lege plekken die twee Yersekse basisscholen zes jaar geleden hebben achtergelaten.
Bouwdrift slaat toe op plek scholen Yerseke
YERSEKE - Eindelijk zit er schot in de opvulling van de drie lege plekken die twee Yersekse basisscholen zes jaar geleden hebben achtergelaten.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/bouwdrift-slaat-toe-op-plek-scholen-yerseke-1.6168312
2016-07-05T12:23:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4258649.1395134160!image/image-4258649.jpg
Yerseke,Bouwplan,Kompas,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Bouwdrift slaat toe op plek scholen Yerseke

Bouwdrift slaat toe op plek scholen Yerseke

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  YERSEKE - Eindelijk zit er schot in de opvulling van de drie lege plekken die twee Yersekse basisscholen zes jaar geleden hebben achtergelaten.

  Op de locatie van het Kompas is deze week de bouw van elf huizen begonnen. Volgende week presenteert ontwikkelaar Heijmans een plan voor de vlakte waar ooit de Prinses Beatrixschool stond.

  Aan de Oude Boogaert en Tuinstraat is plek voor zeventien huizen, zijn Heijmans en de gemeente overeengekomen. Tien rijwoningen, twee twee-onder-een-kap-huizen en vier seniorenwoningen. Makelaar Henri Butijn is optimistisch over het plan. "Voor de woningen op de locatie Kompas was al veel interesse, die waren binnen een paar weken uitverkocht."

  Wethouder Jaap Sinke is ook blij dat de locatie 'eindelijk van de grond komt'. Volgens hem is ook de invulling van de derde braakliggende kavel, waar ooit kleuterschool De Schelpjes stond, nabij. "Daar hebben we recent een mooi bouwplan voor ontvangen."

  Ook voor kavels waar mensen zelf een huis mogen bouwen, is de interesse in Yerseke groot, bleek in februari. Toen grepen tientallen mensen net naast een lapje grond in nieuwbouwwijk Steehof. "Na de zomer gaan we tien of twaalf nieuwe kavels op de markt zetten. Dit duurde even, omdat de verkaveling van de laatste fase van de wijk is gewijzigd."

  In totaal kunnen er nog 34 huizen in Steehof worden gebouwd. Daarna is de bouwgrond op in Yerseke. "Maar op de plek van Vredelust komen ook woningen, al met al kan Yerseke nog wel even vooruit", zegt Sinke. "Ondanks de bevolkingskrimp, blijft Yerseke volgens de prognoses een groeikern."