article
1.6120449
GOES - Het leger was zaterdag weer present op de Grote Markt in Goes.
Beëdiging Natresmilitairen op Grote Markt Goes trekt veel bekijks
GOES - Het leger was zaterdag weer present op de Grote Markt in Goes.
http://www.pzc.nl/regio/bevelanden/be%C3%ABdiging-natresmilitairen-op-grote-markt-goes-trekt-veel-bekijks-1.6120449
2016-06-19T10:18:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6120890.1466343804!image/image-6120890.jpg
Goes,Beveiliging,NatRes,Beëdiging,Ceremonie,Militair,Leger,hermes
Bevelanden
Home / Regio / Bevelanden / Beëdiging Natresmilitairen op Grote Markt Goes trekt veel bekijks

Beëdiging Natresmilitairen op Grote Markt Goes trekt veel bekijks

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Beëdiging militairen Natres in Goes.
   Fotograaf
  GOES - Het leger was zaterdag weer present op de Grote Markt in Goes.

  Dit keer niet voor spectaculaire demonstraties, zoals enkele weken geleden, maar voor een officiële aangelegendheid: beëdiging van nieuwe militairen van 30 Nationale Reservebataljon (30 Natresbat). Tijdens deze militaire ceremonie, die muzikaal werd opgeluisterd door de Fanfare Korps Nationale Reserve, legden 62 nieuwe militairen onder publieke belangstelling de eed of belofte af op het korpsvaandel. De nieuw toegetreden reservisten van 30 Natresbataljon komen uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

  Jaarlijks worden 400 militairen beëdigd bij het Korps Nationale Reserve. is inzetbaar voor bewaking- en beveiligingstaken in Nederland. Dit korps van de Koninklijke Landmacht bestaat uit drie natresbataljons (één in elke gevechtsbrigade) met in totaal 3000 actief dienende reservisten. 30 Natresbataljon valt onder het commando van 13 Lichte Brigade in Oirschot. Natresmilitairen vervullen hun functie voor vrede en veiligheid naast een gewone baan of studie.

  Na de beëdiging werd Gerard Bal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau met de Zwaarden, voor zijn jarenlange inzet als reservist (vanaf 1978) in diverse functies bij de Natres. Tegenwoordig is hij bataljon adjudant. Naast zijn inzet voor de Natres is Bal ook vrijwilliger bij de Axelse klederdrachtgroep en de vereniging Ons Boeregoed in Kruiningen.