Volledig scherm
© ANP

Hennepteelt voor Hell's Angels kost Hoekenaar zes maanden cel

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft gisteren 49-jarige R. T. uit Hoek wegens betrokkenheid bij hennepteelt veroordeeld tot een gevangenisstraf van een halfjaar. Het vonnis was conform de eis.

T. werd ervan verdacht betrokken te zijn bij een hasj-stekkenkwekerij in Goes, een hennepkwekerij in Hoofdplaat en het bezit van allerhande apparatuur om een hennepkwekerij op te zetten in Sas van Gent. T. kwam in beeld naar aanleiding van een onderzoek naar de hasjactiviteiten van de motorclub Hell's Angels in Gent. Zo kwam een kwekerij met 5000 stekken aan de Scottweg in Goes in beeld en volgde er op 6 januari een doorzoeking.

Recreatiewoning

Op dezelfde dag werden een pand in Sas van Gent en een recreatiewoning in Hoofdplaat doorzocht. In die woning, gehuurd door T., werd 1780 gram hasj aangetroffen. T. is al diverse keren eerder veroordeeld voor overtreding van de Opiumwet veroordeeld. Eind vorig jaar kreeg hij in België vijf jaar cel opgelegd.

  1. Belastingaanslag valt weer op de mat

    Be­las­ting­aan­slag valt weer op de mat

    VLISSINGEN - Volgende week dinsdag 28 februari valt hij weer op de mat, de belastingaanslag van Sabewa. Inwoners van de gemeenten Borsele, Hulst, Ges, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Tholen weten dan hoeveel zij dit jaar kwijt zijn aan gemeentelijke lasten en waterschapsbelasting. Op de nota staat één totaalbedrag. Wel wordt duidelijk gemaakt hoe het bedrag tot stand is gekomen: wat betaal je voor het waterschap en wat voor bijvoorbeeld het afval ophalen.