Gemeente koopt inboedel jeugdsoos Kamperland

De inboedel van de Jeugdsoos in Kamperland wordt overgenomen door de gemeente. Daarmee wordt Noord-Beveland nu naast eigenaar van het gebouw aan de Nieuwstraat ook eigenaar van de inventaris.

De gemeente neemt de inboedel over van de Stichting  Instuif Kamperland (SIK).  Met de overname is een bedrag gemoeid van 10.000 euro. Volgens een inventarislijst bedraagt de nieuwwaarde van de complete inboedel 27. 000 euro. De lijst is opgesteld door Richard Kouwer, de huidige beheerder van de jeugdsoos.

Diezelfde Kouwer heeft aangegeven per 1 januari te stoppen met het beheer van de jeugdsoos. Een terugloop van het aantal bezoekers en tijdgebrek zijn daar de redenen voor. Tijdens gesprekken tussen de beheerder en de gemeente is besloten dat die laatste partij het bestuur van SIK over neemt. 

Vervolgens zal een beleidsmedewerker van de gemeente samen met de dorpsraad van Kamperland een nieuw bestuur oprichten. Daarbij worden ook de jongerenwerker en gebouwenbeheer betrokken. De jongerenwerker in verband met het gebruik van de jeugdsoos door de jongerenraad en gebouwenbeheer voor het onderhoud.

Kouwer heeft aangegeven na 1 januari nog wel beschikbaar te blijven voor vragen en storingen met betrekking tot de licht- en geluidsinstallatie van de soos.

  1. Britse premier: 'De kans op een nieuwe aanslag is groot'
    LIVEBLOG

    Britse premier: 'De kans op een nieuwe aanslag is groot'

    Na een concert van zangeres Ariana Grande in het Britse Manchester zijn vannacht 22 doden en zeker 59 gewonden gevallen na een explosie. Het zijn veelal kinderen en tieners. De politie zegt dat het om een zelfmoordaanslag gaat die uitgevoerd werd door tenminste één man, de 22-jarige Salman Abedi. De Britse premier heeft het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk opgeschaald naar het hoogste niveau. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.

poll

Ook in Zeeland kun je carrière maken

Ook in Zeeland kun je carrière maken

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
17 stemmen